Obavijesti

News

Komentari 382

Occupy Croatia: Država šator mjesečno plaća 15 tisuća kuna

Occupy Croatia: Država šator mjesečno plaća 15 tisuća kuna
1

Aktivisti Occupy Croatia završili su pripreme za antiprosvjedni skup protiv branitelja iz šatora. Plan im je u subotu u 14 sati sa zagrebačkog trga krenuti u Savsku 66

VIDEO

Aktivisti Occupy Croatia završili su sa zadnjim pripremama za veliki antiprosvjedni skup protiv branitelja iz šatora. Plan im je u subotu u 14 sati sa središnjeg zagrebačkog trga krenuti u Savsku 66, gdje branitelji prosvjeduju već četiri i pol mjeseca.

- Voljeli bismo da nam se pridruže svi branitelji koji imaju pravo biti ogorčeni i da shvate da je ovdje riječ o šačici karijerista koji pokušavaju preko HDZ-a doći do nekakvih funkcija u novoj vladi. Dok neki ljudi žive od 300 kuna, država svaki mjesec plaća troškove šatora veće od 15.000 kuna! Sve to ide iz državnog proračuna. Mi, građani ove zemlje, ne moramo participirati u predizbornoj kampanji zločinačke organizacije - objavio je Occupy Croatia na Facebook profilu.

Za razliku od njih, branitelji iz Savske nakon sastanka sa šefom Sabora Josipom Lekom uputili su pomirljive tonove te pozvali na mir i dostojanstvo.

- Molimo sve da izbjegnu izgrede i sukobe jer je to u interesu samo onih koji pokušavaju podijeliti hrvatsko društvo - rekao je šef Udruge 100-postotnih HRVI Đuro Glogoški. Izjavu da su braniteljska mafija nije želio komentirati.

- Ne bih htio trošiti riječi na one koji pogrdnim imenima nazivaju ljude koji su stvarali hrvatsku državu - izjavio je Glogoški. No, na sastanku s Lekom zatražili su zaštitu institucija, jer nasilje neće biti moguće kontrolirati ako antiprosvjednici dođu do šatora. Iako se pripremaju za skup, iz policije nam još nisu odgovorili koliki će ga broj policajaca osiguravati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 382
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...