Obavijesti

News

Komentari 107

Kosor: Nismo imali vremena za ratifikaciju sporazuma s BiH

Kosor: Nismo imali vremena za ratifikaciju sporazuma s BiH
1

Iako ne može decidirano reći bi li njezina Vlada ratificirala sporazum s BiH, kaže da su ipak razmatrali tu mogućnost polazeći od činjenice da je sporazum potpisan

VIDEO

Bivša premijerka Jadranka Kosor gostovala je u subotu u Dnevniku 3 HRT-a gdje je na pitanje voditelja misli li da je ponašanje stranke prema njoj neki oblik nasilja odgovorila kako to ne misli, ali da je činjenica da žene u hrvatskom političkom životu nisu baš jako dobrodošle i još uvijek se tretiraju kao pridošlice.  

Prokomentirala je pohvalu koju je za nju izrekao premijer Zoran Milanović. Voljela bi da je premijer istaknuo i da je dok je ona vodila Vladu BDP rastao, kao i da su svi makroekonomski pokazatelji bili bolji. Ipak, vjeruje da je pohvala znak da je došlo vrijeme kada će se imati snage za pohvaliti političke suparnike, a ne ih samo omalovažavati.  

Ne može decidirano reći bi li njezina Vlada ratificirala sporazum s BiH, ali, kako je objasnila, u prošloj Vladi su razmatrali tu mogućnost polazeći od činjenice da je sporazum potpisan i da ima određene međunarodno pravne učinke.  

- Razmatrali smo posljedice ratifikacije i nismo došli do konačnog rješenja. Nije se odustalo od ratifikacije, bili smo u procesu i da smo imali vremena ponovno bi razgovarali s predsjednikom Josipovićem, ali i sa svim strankama i bez neke vrste suglasja ne bi išli u taj proces, rekla je Kosor i dodala da se tako treba nastaviti i sada. 

Sigurna je da se, da je ona još na čelu Vlade, ne bi ponovno postavilo pitanje Ljubljanske banke. Usuglasila se s Pahorom da to nije pitanje koje treba sprječavati ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a smatra da se u rješavanje problema sada treba uključiti i premijer, ali i Vlada u cjelini. 

'Od Karamarka očekujem da će me izbaciti iz stranke'

Bivša premijerka Jadranka Kosor u intervjuu za Večernji list rekla je kako je primijetila nekoliko činjenica koje joj pokazuju da je u HDZ-u postala nepoželjna. 

Znakovito joj je, kaže, što kao počasna građanka Virovitičko-podravske županije nije pozvana na svečanu sjednicu na dan županije, kao ni na otvorenje Vinkovačkih jeseni na koje su pozvani svi zastupnici iz 11., 10., 3. i 4. izborne jedinice i svi zastupnici iz 5. izborne jedinice osim nje. 

Rekla je kako je u novinama pročitala da bi ju mogli izbaciti iz stranke ako ne 'začepi'. Istaknula je kako je očekivala da će vodstvo stranke demantirati takve navode, ali nije. 

Upitana je li ju strah da bi ju zaista mogli izbaciti, odgovorila je kako ju ničega nije strah, ali i dalje očekuje demantij od Tomislava Karamarka. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.