Obavijesti

News

Komentari 12

'Očekujem od Mađarske da ispoštuje odluku o izručenju'

'Očekujem od Mađarske da  ispoštuje odluku o izručenju'

Na upit što ako se mađarska strana ogluši na tu odluku Europskog suda ministar Bošnjaković je odgovorio kako je "odluka vrlo jasna i očekujemo da će se po njoj postupati"

VIDEO

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u četvrtak uči sjednice Vlade kako očekuje da će Mađarska poštivati odluku Europskog suda o izručenju Zsolta Hernadija Hrvatskoj, po kojoj ga je Mađarska trebala izručiti temeljem europskog uhidbenog naloga.

Europski sud u Luxembourgu u srijedu je objavio da Mađarska nije smjela ignorirati europski uhidbeni nalog u slučaju šefa MOL-a Zsolta Hernadija samo na temelju odluke njihovog državnog odvjetništva o obustavi kaznene istrage, u okviru koje je Hernadi ispitan tek u svojstvu svjedoka.

Slučaj INA - MOL: Mađarska će nam morati izručiti Hernadija
Slučaj INA - MOL: Mađarska će nam morati izručiti Hernadija

Bošnjaković je novinarima rekao kako je ta odluka potvrdila pravno stajalište hrvatskog suda, kao i stajalište Vlade koje je iznijela na sudu preko svog pravnog zastupnika.

"Odluka vrlo jasno govori da je europski uhidbeni nalog trebalo provesti i temeljem odluke suda očekujemo da države članice provedu europski uhidbeni nalog", kazao je.

Na upit što ako se mađarska strana oglušio na tu odluku Bošnjaković je odgovorio kako je "odluka vrlo jasna i očekujemo da će se po njoj postupati".

Temeljna je nadležnost Europskog suda da tumači pravo Europske unije i uvijek kada smo u dvojbi kako postupiti naši sudovi će postavljati pitanje. Kako vrijeme bude odmicalo bit ćemo još aktivniji nego do sada, istaknuo je Bošnjaković.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...