Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
138 komentara

Očistili Tuđmana: 'Donio sam cvijeće, sramota je to što rade'

Ovo je bio već treći incident koji se veže uz spomenik nakon što je prije dva mjeseca svečano otkriven. Iako je očišćen od žumanjka i bjelanjka, navodno će spomenik morati ići na restauraciju

Foto: Screenshot 24sata
138 komentara

Nakon što ga je netko u četvrtak navečer gađao jajima, gradske službe su očistile spomenik dr. Franji Tuđmanu na križanju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu

POGLEDAJTE VIDEO:

 

U ponedjeljak je, nakon čišćenja, Tuđman dobio i cvijeće od gospodina Franje (75). 

- Ja sam donio cvijeće za našeg prvog predsjednika, sramota je ovo što rade - rekao nam je Franjo.

Ovo je bio već treći incident koji se veže uz spomenik nakon što je prije dva mjeseca svečano otkriven. 

Aktivist Zoran Erceg u srijedu je na zagrebačkom Prekršajnom sudu uvjetno osuđen na 15 dana zatvora zbog narušavanja javnog reda i mira na otvorenju spomenika 10. prosinca prošle godine.  

Uz uvjetnu zatvorsku kaznu koju neće služiti ako u godinu dana ne ponovi nedjelo Erceg prema presudi treba platiti i 500 kuna sudskih troškova i godinu dana ne smije prilaziti Tuđmanovu spomeniku na križanju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice.

Zagrebačka policija uhitila je Filipa Draču pod sumnjom da je u siječnju na spomenik crnim sprejem nacrtao komunistički simbol srp i čekić, zbog čega je nakratko bio u pritvoru, a protiv njega je podnesena prijava.

Iako je očišćen od žumanjka i bjelanjka, navodno će spomenik morati ići na restauraciju, objavio je u petak RTL. Navodno  spomenik mora dobiti novu patinu.

 

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message