Obavijesti

News

Komentari 23

Ocjene iza Uskrsa, a sljedeći tjedan će se samo ponavljati

Ocjene iza Uskrsa, a sljedeći tjedan će se samo ponavljati

Blaženka Divjak svim ravnateljimaje poslala uputu da se ovaj tjedan u učenicima samo ponavlja, provjeri gdje je tko stigao, te naprave planovi za dalje. Do kraja tjedna stižu preporuke za ocjenjivanje

VIDEO

 Do kraja ovog tjedna učitelji i nastavnici dobit će Upute za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju, a nakon Uskrsa te bi upute trebalo početi primjenjivati.

Stoji to u pismu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak koje je u četvrtak uputila ravnateljima osnovnih i srednjih škola. 

O tome kako će nastavnici zapravo ocjenjivati učenike Divjak najavljuje da će upute poslati do kraja ovog tjedna. 

- S obzirom na to da ulazimo u drugu fazu nastave na daljinu, kad bismo u nastavnom procesu trebali primijeniti Uputu za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju, važno je da se i učitelji i nastavnici, ali i učenici, pripreme za tu fazu. Zato je sljedeći tjedan – tjedan ponavljanja i planiranja - piše Divjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, nakon dva tjedna nastave na daljinu, brojni roditelji upozorili su na gotovo nemoguću situaciju s previše gradiva i zadataka koje učenici dobivaju, te da su prisiljeni sate i sate provoditi snalazeći se u svemu tome sa svojom djecom. U jednakom su kaosu i nastavnici, koji, kako nam kažu, trpe ogroman pritisak od Ministarstva da produciraju mnogo materijala i organizraju nastavu.

Mnogi su pisali i direktno ministrici, pa je i sama Divjak već nekoliko ponovila kako shvaća da su svi pod pritiskom. U pismu ravnateljima navodi:

- Moramo osigurati uravnoteženje obaveza u nastavi na način da uzmemo u obzir opterećenje učenika i potrebu da se razluči bitan sadržaj od sporednog te da se učenike ne optereti suvišnim detaljima. Stoga je potrebno uspostaviti krug povjerenja za učenje između vas u školi, učenika i roditelja, to je osobito važno u ovoj situaciji kad treba imati povjerenja u stručnost učitelja i nastavnika, odgovornost i samostalnost učenika te podršku roditelja.

Inače, sljedeći tjedan učitelji i nastavnici trebaju učenicima i roditeljima poslati analizu učenikova rada i aktivnosti u virtualnim učionicama. Za učenike koji nisu bili aktivni, razrednici trebaju kontaktirati roditelje.

Trebaju isplanirati i kako će ocjenjivati učenike.

Asistenti i stručni suradnici trebaju sljedeći tjedan prikupiti iskustva učenika i roditelja, te predložiti konkretne mjere potpore učenicima, posebno onima s poteškoćama i posebnim potrebama, navodi se u pismu ministrice ravnateljima.

Sami uskršnji praznici, saznajemo, provodit će se od modela do modela nastavne godine koji su odabrale županije, te o danima koji su ostali za nadoknadu nakon štrajka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1