Ocjene iza Uskrsa, a sljedeći tjedan će se samo ponavljati | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 23

Ocjene iza Uskrsa, a sljedeći tjedan će se samo ponavljati

Ocjene iza Uskrsa, a sljedeći tjedan će se samo ponavljati

Blaženka Divjak svim ravnateljimaje poslala uputu da se ovaj tjedan u učenicima samo ponavlja, provjeri gdje je tko stigao, te naprave planovi za dalje. Do kraja tjedna stižu preporuke za ocjenjivanje

VIDEO

 Do kraja ovog tjedna učitelji i nastavnici dobit će Upute za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju, a nakon Uskrsa te bi upute trebalo početi primjenjivati.

Stoji to u pismu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak koje je u četvrtak uputila ravnateljima osnovnih i srednjih škola. 

O tome kako će nastavnici zapravo ocjenjivati učenike Divjak najavljuje da će upute poslati do kraja ovog tjedna. 

- S obzirom na to da ulazimo u drugu fazu nastave na daljinu, kad bismo u nastavnom procesu trebali primijeniti Uputu za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju, važno je da se i učitelji i nastavnici, ali i učenici, pripreme za tu fazu. Zato je sljedeći tjedan – tjedan ponavljanja i planiranja - piše Divjak.

Podsjetimo, nakon dva tjedna nastave na daljinu, brojni roditelji upozorili su na gotovo nemoguću situaciju s previše gradiva i zadataka koje učenici dobivaju, te da su prisiljeni sate i sate provoditi snalazeći se u svemu tome sa svojom djecom. U jednakom su kaosu i nastavnici, koji, kako nam kažu, trpe ogroman pritisak od Ministarstva da produciraju mnogo materijala i organizraju nastavu.

Mnogi su pisali i direktno ministrici, pa je i sama Divjak već nekoliko ponovila kako shvaća da su svi pod pritiskom. U pismu ravnateljima navodi:

- Moramo osigurati uravnoteženje obaveza u nastavi na način da uzmemo u obzir opterećenje učenika i potrebu da se razluči bitan sadržaj od sporednog te da se učenike ne optereti suvišnim detaljima. Stoga je potrebno uspostaviti krug povjerenja za učenje između vas u školi, učenika i roditelja, to je osobito važno u ovoj situaciji kad treba imati povjerenja u stručnost učitelja i nastavnika, odgovornost i samostalnost učenika te podršku roditelja.

Inače, sljedeći tjedan učitelji i nastavnici trebaju učenicima i roditeljima poslati analizu učenikova rada i aktivnosti u virtualnim učionicama. Za učenike koji nisu bili aktivni, razrednici trebaju kontaktirati roditelje.

Trebaju isplanirati i kako će ocjenjivati učenike.

Asistenti i stručni suradnici trebaju sljedeći tjedan prikupiti iskustva učenika i roditelja, te predložiti konkretne mjere potpore učenicima, posebno onima s poteškoćama i posebnim potrebama, navodi se u pismu ministrice ravnateljima.

Sami uskršnji praznici, saznajemo, provodit će se od modela do modela nastavne godine koji su odabrale županije, te o danima koji su ostali za nadoknadu nakon štrajka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

VIDEO Kiša potopila dijelove Zagreba, palo je za cijeli srpanj. Vatrogasci dobili desetke poziva
KRAJ TOPLINSKOG VALA

VIDEO Kiša potopila dijelove Zagreba, palo je za cijeli srpanj. Vatrogasci dobili desetke poziva

Stigla je velika promjena vremena koja donosi osvježenje i kraj toplinskog vala. Na zagrebačkom području noćas je padala obilna kiša, u Dubravi je pod vodom Grižanska. Vatrogasci su imali desetke intervencija zbog poplavljenih podruma i srušenih stabala

Veliko nevrijeme stiglo je u Hrvatsku: 'Pripazite! Mogući su i jači pljuskovi s grmljavinom'
OLUJA U ZAGREBU

Veliko nevrijeme stiglo je u Hrvatsku: 'Pripazite! Mogući su i jači pljuskovi s grmljavinom'

Za Gospićku, Karlovačku, Zagrebačku i Osječku regiju izdano je narančasto upozorenje zbog toplinskog vala dok se u dijelovima očekuje i grmljavinsko nevrijeme
Dječak (13) se utopio u bazenu kraj Požege, obitelj u šoku: 'Nikad se nije žalio na srce...'
BIO JE UZORNI SPORTAŠ

Dječak (13) se utopio u bazenu kraj Požege, obitelj u šoku: 'Nikad se nije žalio na srce...'

Dječak (13) u četvrtak se utopio u bazenu. Sa suigračima iz kluba došao je na izlet