Obavijesti

News

Komentari 171

Ocu problematičnog učenika prijeti do osam godina zatvora

Ocu problematičnog učenika prijeti do osam godina zatvora
1

Zagreb: Dječak (10) je promijenio četiri škole zbog agresivnog i grubog ponašanja. DORH smatra da je 'grubo zanemario i kršio svoju dužnost podizanja i odgoja sina'

VIDEO

Otac (44) dječaka (10) koji je već promijenio četiri osnovne škole u Zagrebu zbog problematičnog ponašanja završio je u pritvoru od mjesec dana zbog sumnje da je počinio kazneno djelo povrede prava djeteta. 

Naime, kako je priopćio DORH, 'postoji osnova sumnje da je od 2011. do rujna 2013. godine kao roditelj počinio navedeno kazneno djelo odnosno da je grubo zanemario i kršio svoju dužnost podizanja i odgoja sina'. - Nakon ispitivanja osumnjičenika, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je na prijedlog ovog državnog odvjetništva protiv 44-godišnjaka odredio istražni zatvor - stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Pritvor je zbog mogućnosti ponavljanja djela i opasnosti od bijega. Inače, za ovo kazneno djelo propisana je kazna do osam godina zatvora. 

Prijetio učiteljici: Na 'Fejs' stavio sliku kalašnjikova 

Podsjetimo, desetogodišnji učenik iz Zagreba je prošli tjedan hitnom akcijom institucija izdvojen iz obitelji zbog prijeteće poruke učiteljici koju je stavio na svoj Facebook profil i 'ukrasio' fotografijom kalašnjikova. 

Dječak je tada, 13. rujna, prvo završio u Psihijatrijskoj bolnici za djecu, a oca je privela policija. 

Dječaka smjestili u Dom za djecu

Dječak je sada smješten u Dom za djecu gdje će u naredna četiri tjedna biti na promatranju i tretmanu. Tamo će, kako javlja Dnevnik.hr, dobiti svu potrebnu skrb i obavljati redovite školske obveze. 

Dječak je tijekom posljednje četiri godine svake godine mijenjao školu te je redovito imao grube i agresivne ispade, te se asocijalno ponašao. Roditelji drugih učenika nedavno su javno istupili u želji da se dječaka ispiše iz škole, no Ministarstvo je to odbilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina