Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
113 komentara

Od 1. lipnja poskupjet će TV i internet paketi u Iskonu i HT-u

Cijena paketa porast će za osam do 15 kuna, a odluku je nakon analize donio HAKOM. Onima pod ugovornom obavezom cijene će rasti kad ona istekne

Fotolia
Foto: Fotolia
113 komentara

Za osam do 15 kuna od 1. lipnja poskupljuju fiksni internet i IPTV usluga HT-a i Iskona. Naime, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) zaključila je da su HT i Iskon operateri koji imaju značajnu tržišnu snagu i pakete formiraju ispod razine stvarnih troškova čime narušavaju tržišnu utakmicu, piše Večernji list. 

Korisnicima pod ugovornom obavezom cijene će se mijenjati tek kad ona istekne. 

Iako su u HAKOM-u svjesni da će odluka biti nepopularna među korisnicima Iskona i HT-a, smatraju da je među njihovim osnovnim zadaćama zaštita tržišnog natjecanja, te dumping cijena smatraju nedopustivim. 

Na odluci se radilo godinu dana i donijeli su je nakon analize koja je napravljena u suradnji s operaterima čije će cijene rasti. 

Iskon: Odluka je nepravedna i nepovoljna za korisnike

Iz Iskona su poručili kako je ova odluka nepravedna i nepovoljna za korisnike, te će protiv nje poduzeti pravne mjere. Nisu zadovoljni ni u HT-u, ali poštovat će odluku regulatora. 

Alternativni operateri zadovoljni

Očekivano, alternativni operateri odluku su podržali, a iz Vipneta su poručili da se na ovaj način ide u smjeru osiguravanja ravnopravnosti tržišne utakmice. 

Potrošačka udruga Telekom ne osporava regulatornu ispravnost odluke, ali smatraju da će poskupljenje biti dodatni udar na građane, dok će HT  i Iskon vjerojatno godišnje zaraditi dodatnih oko 30 milijuna kuna. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message