News

Komentari 141

Pogledajte nove cijene goriva

Pogledajte nove cijene goriva

Vlada je Uredbom od 14. listopada ograničila cijene goriva. Litra goriva Eurosuper iznosila je 11,10 kuna po litri, a dizela 11 kuna po litri. Jučer je Uredba ukinuta, a cijene su pale

Vlada je na sjednici u ponedjeljak "odmrznula" cijene goriva, odnosno ukinula Uredbu kojom su se posljednja dva mjeseca određivale gornje granice cijene goriva. 

POGLEDAJTE VIDEO: Cijene goriva opet ispod 11 kuna

- Uredba je u potpunosti ispunila cilj svog donošenja - rekao je na sjednici ministar Tomislav Ćorić. S današnjim danom se cijene formiraju slobodno. 

Cijene goriva su jutros tako drugačije od jučer. Prema fotografiji benzinskih pumpi u Zagrebu, može se vidjeti da je dizel 10,97 kuna, a Class Plus dizel 11,13 kuna. Što se tiče benzina, Eurosuper 95 je 10,82 kune, litru Class Plus Eurosuper 95 platit ćete 10,98 kuna, a Eurosuper 100 - 11,42 kune. 

Stranica cijenegoriva.info objavila je kako je litra benzina od danas jeftinija 28 lipa, litru dizela platit ćete tri lipe manje, a autoplina četiri lipe manje. 

Cijene variraju od pumpe do pume, a razlikuju se i cijene goriva na autocestama. Sve cijene goriva na pumpama možete vidjeti OVDJE. Potrebno je upisati željenu lokaciju nakon čega se prikažu benzinske postaje u blizini i cijene goriva na njima. 

I Hrvatski autoklub (HAK) je objavio na svojim stranicama cijene goriva od utorka. 

- Ovo su najniža i najviša cijena goriva za određenu kompaniju. Najviše cijene su obično na postajama koje se nalaze u sklopu autocesta - objašnjavaju. 

Podsjetimo, Vlada je 14. listopada donijela uredbu prema kojoj trgovci naftnim derivatima u idućih 30 dana mogu prodavati Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 po cijeni od 11,10 kuna po litri, dok se za Eurodizel BS određuje maksimalna cijena od 11 kuna po litri.

Nadalje, 11. studenoga Vlada je produljila važenje te uredbe za još 30 dana, ali samo za naftne derivate bez dodatnih multifunkcionalnih aditiva.

Najčitaniji članci