Obavijesti

News

Komentari 39

Od poduzetnika kojeg je ubio kum policajci iznuđivali novac

Od poduzetnika kojeg je ubio kum policajci iznuđivali novac
1

Nakon što su na sudu priznali da su 2015. od Stipana Ivića, koji je u ubijen u svibnju, tražili 5000 eura mita kako bi sredili da Alen T. povuče prijavu protiv Ivića za iznuđivanje, nagodili su se i neće u zatvor

VIDEO

Dubravko Sikermeštar (36) i Fehim Grošić (44) priznali su na Županijskom sudu u Zagrebu da su od poduzetnika Stipana Ivića (37), koji je u svibnju 2017. ubijen na zagrebačkoj tržnici Špansko, zatražili 5000 eura mita kako bi stopirali daljnje izvide policije nakon što je Alen T. prijavio Ivića za pokušaj iznude.

Bivši trešnjevački policajci s USKOK-om su se nagodili na godinu dana zatvora koje im je zamijenjena radom za opće dobro. 

Policijski službenici za obradu kriminaliteta u VII. Policijskoj postaji Zagreb su u razdoblju od studenog 2014. do svibnja 2015., iako svjesni da su dužni po službenoj dužnosti poduzimati policijske poslove radi sprječavanja kaznenih djela, njihovog otkrivanja i prikupljanja podataka o tim djelima i počiniteljima, odlučili to ignorirati i protuzakonito si napuniti džepove. 

Naime, nakon što je Alen T. upoznao Sikermeštra da je Stipan Ivić uz prijetnje i silu od njega pokušao iznuditi novac, a u svezi čega su djelatnici PU zagrebačke već  započeli provođenje izvida Sikermeštar i Grošić su Iviću ponudili da će za iznos od 5000 eura, koristeći svoje poznanstvo u Policijskoj upravi zagrebačkoj, spriječiti daljnje policijske izvide radi kaznenog djela iznude u pokušaju na štetu Alena T. Ponudili su i  kao će utjecati na Alena T. da protiv Ivića ne podnese kaznenu prijavu.

No, kada je to Alen T. odbio Sikermeštar ga  je uputio da podnese kaznenu prijavu protiv  Ivića. U bivšeg boksača i vlasnika narodnjačkog kluba Ivića 7. svibnja je na zagrebačkoj tržnici Špansko pucao pasionirani ljubitelj folk glazbe Mirko Marić, njegov dobar poznanik, koji se nakon toga predao policiji. Ivića jeu tom trenutku policija sumnjičila za dvije iznude u iznosu od po 20.000 eura za koje su ga prijavili građani. Marić i Ivić bili su u jako dobrim odnosima koji su se pogoršali nakon što je pretučen Mirkov bratić Ivko iza čega je, navodnom, stajao Ivić. 

Pored toga obojica su mimo propisa ulazili u informacijski sustav MUP-a i trgovali s informacijama . Tako je Sikermeštar tijekom siječnja 2015. pristao na traženje Bojana Meštrovića da mu za novčanu nagradu omogući osobni kontakt sa Paškom Karagom do kojeg nije mogao doći, a kojeg  je smatrao odgovornim za nestanak svojih 530.000 eura.

Štoviše nakon što je mimo propisa ušao u informacijski sustav MUP-a i Meštroviću dao osobne podatke Karage, na daljnje Meštrovićeve zahtjeve  da mu osigura kontakt s Karagom, uputio je Karagi službeni poziv za obavijesni razgovor 30. siječnja 2015. u službenim prostorijama VII. Policijske postaje.

Kada je Karaga došao policajac je o tome izvijestio Meštrovića, a potom sukladno dogovoru sa istim odveo Paška Karagu u kafić kako bi omogućio Bojanu Meštroviću da se s njim sastane.  Meštrović je priznao na sudu davanje mita i nagodio se na 10 mjeseci zatvora koje mu je zamijenjeno  s radom za opće dobro po principu da se dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.