Obavijesti

News

Komentari 263

Od ponedjeljka stupile nove mjere na snagu, evo što sve radi

Od ponedjeljka stupile nove mjere na snagu, evo što sve radi
5

U ponedjeljak, odnosno od ponoći, na snagu stupaju nove epidemiološke mjere. Evo kako ćemo vježbati, piti kavu, slaviti rođendane, učiti jezike...

VIDEO

U ponoć na snagu stupaju nove epidemiološke mjere, odnosno popušta dio mjera po kojima smo do sad živjeli. Ovakve mjere će biti na snazi do 28. veljače. 

Kako ćemo piti kavu?

U ponedjeljak ujutro će se piti kava iz kafića, umjesto s kioska ili benzinskih postaja. Svi ugostitelji će moći isporučivati hranu, piće, napitke i slastice, ali za van. Pri preuzimanju kave, pića ili hrane, ne smije se zadržavati na terasama objekta ili pred objektom, nije dopušten ulazak u objekt, a dok čekate što ste naručili, mora se održavati razmak od dva metra uz obavezno nošenje maski. Ugostitelji moraju ograditi terase, stolove i stolice tako da ih je nemoguće koristiti, a svaki lokal mora izvjesiti obavijest o epidemiološkim mjerama na vidljivo mjesto. 

Kako ćemo vježbati?

Otvaraju se i teretane i fitness centri, ali se prilikom vježbanja svi moraju pridržavati mjera. Djelatnici moraju voditi računa o maksimalnom broju posjetitelja, a obavijest o tome mora biti izvješena na ulazu. Jedan vježbač će tako za sebe imati 20 četvornih metara.  

O korisnicima će se voditi evidencija, a oni moraju koristiti samo vlastite ručnike i prostirke, održavati razmak od četiri metra te koristiti masku. Treba voditi brigu o ventilaciji i provjetravanju prostora, a sve sprave nakon upotrebe treba dezinficirati. Presvlačenje i tuširanje će se morati obavljati kod kuće jer se svlačionice i tuševi ne smiju koristiti. 

Djeca će moći slaviti rođendane u igraonicama

U dječjim igraonicama i na radionicama za djecu ograničit će se broj sudionika na sedam četvornih metara po osobi, što mora biti istaknuto na ulazu. U igraonicama se mora održavati razmak i nositi maska, a igraonice i organizatori su dužni osigurati dezinficijense. Sve sprave i igračke se moraju dezinficirati nakon korištenja, a na ulazu se mora izmjeriti temperatura. Roditelji su dužni obavijestiti djelatnike o eventualnom prisustvu simptoma.

Kako će raditi škole stranih jezika?

Škole stranih jezika moraju smanjiti grupe, odnosno ograničiti broj polaznika po grupama kako bi se mogao održavati razmak. Svi trebaju nositi maske, a predavači moraju držati razmak od polaznika ili se odvojiti pleksiglasom. Prilikom ulaska u prostorije škole, svima se mora izmjeriti temperatura, a o polaznicima i djelatnicima se mora voditi evidencija boravka.

Kako će raditi kladionice i kasina?

Kladionice i kasina ne smiju raditi duže od 22 sata. Zabranjeno je i točenje pića, ugostiteljski dijelovi objekata moraju biti zatvoreni. Kao i u trgovinama, broj posjetitelja se mora ograničiti na jednu osobu na sedam četvornih metara. Ako postoje sjedeća mjesta, moraju se razdvojiti od drugih sjedećih za metar i pol, a stolovi trebaju biti udaljeni jedni od drugih tri metra. I posjetitelji i djelatnici moraju nositi maske tijekom cijelog boravka u objektu, a osoblju se preporučuje da se od korisnika odvoji pleksiglasom. Uz to, prostor se mora redovito dezinficirati. 

Iznimke su Primorsko - goranska i Istarska županija u kojoj će se casina i kladionice otvoriti tek 21. veljače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 263
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"