News

Komentari 2

Odakle mitraljezi u njivi kod Slatine? Bogović želi pomiriti Prljavce. Bolne ispovijesti žena

Odakle mitraljezi u njivi kod Slatine?  Bogović želi pomiriti Prljavce. Bolne ispovijesti žena

Donosimo vam najčitanije priče iz naše PLUS+ ponude. Pretplatite se i čitajte 24sata neograničeno

Svakoga dana na jednome mjestu donosimo vam najčitanije članke iz našeg digitalne PLUS+ ponude. Ovo su priče vodećih novinara 24sata koje ne možete pronaći nigdje drugdje. Pretplati se na PLUS+ i čitaj sadržaj samo za tvoje oči.

Početkom mjeseca započeli smo pripremati novu parcelu u Medincima, pet kilometara udaljenih od Slatine. Na toj parceli sve donedavno je bila šuma koju smo raskrčili. Izvadili smo sve panjeve da je potpuno poravnamo i počeli smo rigolati (duboko orati, op.a) zemlju. Na dubini više od metra noževi su izbacili na površinu neko oružje. U prvi tren o njemu ništa nismo znali, zgranuto smo ga gledali, svjedoči nam Dario Sajko (25), koji s mlađim bratom vodi Poljoprivredno gospodarstvo u Čađavici i na površini od 480 hektara siju žitarice. 

Parkiralište je krcato. Automobili cirkuliraju, svako malo pojavi se neki kombi koji je brendirao neki sportski savez. Unutra kafići 'žive', vika, škripa tenisica, lopte odzvanjaju, vonj znoja se probija hodnicima... No, onaj najveći, centralni dio zjapi prazan. Već više od dvije godine. Crvena naljepnica, izvan upotrebe, opasno po život.  Ledena je dvorana Doma sportova izvan upotrebe, natjecanja se sele ili odgađaju, nema još ni projektne dokumentacije za obnovu i sportaši su skeptični hoće li se ikad vratiti u dvoranu u kojoj su harali Cibona i Badel.

Zbog ovih priča žene se često odlučuju na odlazak na pobačaj u Sloveniju. Tamo odlaze i žene čija je trudnoća posljedica silovanja, a u Hrvatskoj im je odbijen prekid trudnoće na koji imaju pravo po zakonu.

Ako želite izbjeći nagli skok šećera u krvi nakon obroka, namirnice treba jesti određenim redoslijedom, a princip je objasnila biokemičarka i autorica knjige Jessie Inchauspe.

 

Jako mi je žao što su Prljavci pred raspadom. Napravit ću sve da ih primirim i pomirim. Šteta je. Trebaju se držati skupa, ne dopustiti da Kazalište nestane, a da Valjak nastavi raditi. I to Valjak bez Akija. Previše godina je iza njih i nema smisla da se ovako ružno rastanu, rekao nam je Davorin Bogović (62).