Obavijesti

News

Komentari 27

Odar Miroslava Tunjića (17) pokrit će sa 17 bijelih ruža

Odar Miroslava Tunjića (17) pokrit će  sa 17 bijelih ruža
5

Tragično preminulog Miroslava Tunjića kojeg su pretukla dvojica mladića jer je imao irokez frizuru na posljednji počinak ispratit će tamburaši pjesmom ''Rastanak''

VIDEO

Nas dva upoznali smo se u osnovnoj školi dok smo išli na tamburaše. Taj će mu tamburaški sastav na pokopu odsvirati omiljenu pjesmu “Rastanak”. Već sam sastavio govor koji ću održati svom prijatelju iz kojeg će se jasno vidjeti kakva je on duša od čovjeka bio. Na svoju ću bijelu ružu staviti pirsing koji je Miroslav jako želio imati. Sve ću mu to pokloniti jer su mu to bile želje, kaže Denis Osmanović (16), najbolji prijatelj Miroslava Tunjića (17), koji je poginuo u Gradištu kraj Županje nakon što su ga pretukli Goran Ević (20) i Antun Matković (19). Na njega je automobilom u mračnoj ulici tada naletio Ivan Stapić (24).

Miroslava će pokopati danas u 15 sati na groblju u Županji. Prijatelji pripremaju emotivni oproštaj od “dobrog diva” Miroslava, kako ga neki opisuju. Na odar će staviti 17 bijelih ruža i crvenu osamnaestu, za rođendan koji nije dočekao. I dalje pale svijeće u parku u Županji. Na pogreb će doći Miroslavovi prijatelji iz svih dijelova Hrvatske.

Njegova je smrt pokrenula ljude diljem Hrvatske na nove akcije kojima žele zaustaviti nasilje među mladima. Jučer su se u Rijeci građani potpisivali u knjigu žalosti za sve mladiće koji su poginuli kao žrtve nasilja. I Miroslavovi prijatelji najavljuju da će pokrenuti humanitarnu akciju kojom će skupiti novac za projekt “Stop nasilju”.

- Koliko još djece treba umrijeti da bi se institucije pokrenule?! Pozivanje na prevenciju su prazne priče, u Hrvatskoj prevencije nema! Problemi se guraju pod tepih. Kad se dogodi smrt, konstatira se da smo “svi zakazali”, ali ne prihvaćam kolektivnu krivnju. Postoje ljudi odgovorni za dijelove sustava za mlade i apsolutno su zakazali - rekla je za Večernji list Suzana Ritz, majka Luke Ritza.   

Ević se liječio od alkohola, bio je nasilan

Za Gorana Evića roditelji kažu da je imao gadnih problema s alkoholom. Navodno je bio na odvikavanju. Roditelji kažu kako su mu zbog alkohola branili izlaziti. U napadu je s njim sudjelovao Antun Matković. 

“Napadaju nas jer smo drukčiji”

U anketi koju je provela 24sata TV, mnogi zagrebački srendjoškolci koji nose irokez frizure i slušaju alternativnu glazbu rekli su kako su bili žrtve nasilja svojih vršnjaka. Napadali su ih, kažu, samo zato što su bili drukčiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao