Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Počelo suđenje: Afera Agram: Svi se izjasnili da nisu krivi

Nakon što se pročita svih sedam točaka, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, njegova bivša desna ruka Slobodan Ljubičić poduzetnik Petar Pripuz i ostali izjasnit će se o krivnji

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
14 komentara

Čitanjem sedam točaka optužnice na Županijskom sudu u Zagrebu počelo je suđenje u predmetu Agram 'teškom' više od 20 milijuna kuna. Nakon što je sat vremena zamjenica ravnateljice Uskoka čitala optužnicu, 11 optuženih izjasnilo se kako se ne osjeća krivima.

Izjašnjavali su se o sedam točaka do su ostale tri točke u ovom predmetu vraćene su Uskoku na doradu.

U tih sedam točaka terete se Milan Bandić, Slobodan Ljubičić, Petar Pripuz, Ivan Tolić, Miljenko Benko, Ines Bravić, Koraljka Rožanković Uremović, Branko Mihaljević, Vidoje Bulum, Zdenko Antunović, Miro Laco te optužena pravna osoba Bram Grupa. 

Suđenje vodi sutkinja Rahela Valentić, a u vijeću su i suci Jasna Pavičić i Milenko Djaković. 

Sutkinja: Ja se ne bih smijala...

Tijekom čitanja optužnice u jednom su se trenutku nasmijali Ljubičić i Antunović na što im je sutkinja Rahela Valentić poručila:

- Meni ne bi bilo smiješno da mi čitaju ovakvu optužnicu.

Bandićev odvjetnik Čedo Prodanović rekao je kako će uvodni govor održati nakon iskaza tužiteljstva.

Ljubičićeva odvjetnica je poručila:

- Tužitelj neće dokazati navode iz optužnice koji se Ljubičiću stavljaju na teret, utvrdit će se potpuno suprotno. Dokazat ćemo da nije bilo nezakonitih zapošljavanja u Holdingu.

Sporne donacije u kampanji

Uskok Bandića tereti za sporne donacije u predsjedničkoj kampanji, pogodovanje Pripuzovom CIOS-u te Mihaljevićevoj tvrtki Bramgrad, trgovanje utjecajem pri nezakonitom zapošljavanju sebi bliskih osoba u Gradskom poglavarstvu i Zagrebačkom Holdingu, ali i nezakonito korištenje službenih gradskih automobila u privatne svrhe.

AFERA ŠTANDOVI Uskok je proširio optužnicu; Bandić: Ja sam svoje rekao...

Zagrebačkom gradonačelniku sudi se i za pogodovanje udruzi U ime obitelji, zajedno sa gradskim pročelnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac.
 

Možda vas zanima i ovo:
Message