Obavijesti

News

Komentari 3

Odbijen zahtjeva za izuzećem suca Miškulina u aferi Uljanik

Odbijen zahtjeva za izuzećem suca Miškulina u aferi Uljanik
1

Vrhovni sud smatra da zahtjev za izuzećem predsjednika Županijskog suda predstavlja vid zlouporabe prava jer se time podrazumijeva predsjednikova momentalna nemogućnost rada na spisu

VIDEO

Zahtjev branitelja u aferi Uljanik za izuzećem predsjednika riječkog Županijskog suda Veljka Miškulina odbijen je.

Vrhovni sud svoju odluku obrazložio je navodeći radnje koje su se odvijale u sudskom spisu tijekom istražnog zatvora za šestero osumnjičenih, a iz kojih se da zaključiti da su sve obavljene s potrebnom dozom hitnoće. 

Vrhovi sud stoga zaključuje da nema pristranosti navedenog predsjednika Županijskog suda, što je suprotno uvjerenju odvjetnika okrivljenih. Što više, Vrhovni sud smatra da zahtjev za izuzećem predsjednika Županijskog suda predstavlja vid zlouporabe prava jer se time podrazumijeva predsjednikova momentalna nemogućnost rada na spisu, u smislu odlučivanja zahtjeva o izuzeću sutkinje istrage, koja je i donijela odluku o produljenju istražnog zatvora, budući da je riječ o radnji koja nije trpjela odgodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, na zadnjem ročištu održanom krajem travnja, odvjetnici okrivljene šestorke ocijenili su 'katastrofalnim' da je, kako su naveli, sutkinja istrage pred sobom imala već napisano rješenje o zadržavanju okrivljenika u istražnom zatvoru prije nego je ročište završilo te da u mjesec dana istrage nije napravljena ni jedna radnja u smjeru ispitivanja 40-tak svjedoka na koje bi okrivljeni mogli utjecati u slučaju puštanja da se brane sa slobode.

- Bilo bi normalno i u skladu sa zakonom da su obje strane zauzele svoje stavove pa da sud potom presudi. Ona (sutkinja) je imala unaprijed napisano rješenje i onda pustila strane i okrivljenike da tri sata iznose argumente. Ljude su strpali u zatvor i potom u mjesec dana ni sud ni državno odvjetništvo nisu napravili ni jednu radnju u mjesec dana. Tijek postupka ovdje u Rijeci je nezabilježen u analima hrvatskog pravosuđa, nitko od nas odvjetnika to do sad nije vidio - istaknuo je tada branitelj Giannija Rossande, Ante Nobilo.

Dodao je tada i kako postoji 'očito preveliki utjecaj različitih činitelja na sud u Rijeci da bi se moglo provesti pravedno suđenje'.

Unatoč tome, suđenje se nastavlja u prvobitnom sastavu, a okrivljeni bivši Uljanikovci Marinko Brgić, Dragutin Pavletić, Veljko Grbac,Gianni Rossanda, Silvano Kranjc i Maksimilijan Percana, kojima je sutkinja Ksenija Zorc 25. travnja produljila istražni zatvor na 60 dana, do daljnjega ostaju u pritvoru.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS