Obavijesti

News

Komentari 1

Odbili zahtjev trojice optuženih: Svi dokazi u slučaju likvidacije Karmelina Fistanića su zakoniti

Odbili zahtjev trojice optuženih: Svi dokazi u slučaju likvidacije Karmelina Fistanića su zakoniti
2

Za brutalno ubojstvo koje se odigralo 9. studenog na Jadranskoj magistrali u Omišu, kod skretanja za Brzet, policija je nakon mjesec dana pravog “izvanrednog stanja” uhitila i prijavila trojicu

VIDEO

Splitski Županijski sud odbio je zahtjeve trojice optuženih za likvidaciju Karmelina Fistanića (38), preciznije njihove obrane, koji su zatražili izuzeće gotovo svih dokaza u ovom slučaju kao nezakonitih! Izvanraspravno vijeće sastavljeno od dvoje profesionalca te predsjednika vijeća suca Dinka Mešina smatra kako su dokazni materijali – videosnimke nadzora, forenzička vještačenja s mjesta ubojstva, ali i ostalih nalaza iz Centra Ivan Vučetić – izuzeti po zakonu i pravilima struke.

Metak je pogodio i Karmelinovu djevojku, ubojica je vrsni vozač
Metak je pogodio i Karmelinovu djevojku, ubojica je vrsni vozač

Tako su, barem zasad jer se očekuje žalba odvjetničkog tima prema Vrhovnom sudu, propala nastojanja Doris Košte, braniteljice Jerka Pirića (35). Ostali branitelji su se pridružili njenim navodima, kako se na videosnimkama (koje su izuzete bez naloga, smatra Košta) ne vide lica osoba pa tako ni osumnjičenih, kako su forenzička vještačenja manjkava, prvenstveno ona s motora kojeg je vozio ubojica te je generalno dovela u sumnju pristranost zagrebačkog Centra za forenzička vještačenja. Izvanraspravno vijeće je pak prihvatilo izuzeće “službenih zabilješki o obavijesnim kazivanjima policijskih službenika, a odnose se na ovo kazneno djelo”.

Za brutalno ubojstvo koje se odigralo 9. studenog na Jadranskoj magistrali u Omišu, kod skretanja za Brzet, policija je nakon mjesec dana pravog “izvanrednog stanja” uhitila i prijavila trojicu, a početkom travnja je podignuta optužnica o čijoj pravomoćnosti se sada raspravlja. Prema tužiteljstvu, Stjepan Stipe Ringwald (48), nekadašnji motociklistički as koji je posljednjih desetljeća više poznat sa stupaca crne kronike, tereti se za likvidaciju Fistanića, dok su Pirić i Vlado Zolota (49) pružili “logističku” podršku.

Prema optužnici, Pirić i Zolota su tog dana na gradskom groblju Lovrinac pokupili Ringwalda koji je stigao iz Šibenika, nakon čega su otišli do Zolotinog apartmana u Omišu. Tamo se Ringwald presvukao i na glavu stavio tamnu kacigu, sjeo na Yamahu T-Max crne boje koju su mu osigurali okrivljenici. Ringwald je pratio Fistanića koji se s djevojkom odvezao u VW Polu te je zastao kod skretanja za Brzet: tu vozač maksi-skutera prilazi te kroz poluotvoreni prozor s vozačke strane puca iz pištolja, ukupno šest metaka je pogodilo Fistanića u glavu i vrat. Preminuo je na mjestu zločina. Iako u optužnici nije naveden motiv, tijekom istrage se spekuliralo kako je u pitanju Pirićev dug Fistaniću iz ranijeg posla s vođenjem kafića.

Trojica optužena zbog ubojstva Karmelina Fistanića u Omišu
Trojica optužena zbog ubojstva Karmelina Fistanića u Omišu

Poznata splitska odvjetnica naime još je ranije prijavila kako ima saznanja da su dvojica sasvim drugih likova zapravo Fistanićeve ubojice, a zbog ovog zahtjeva za izuzećem dokaza čak je angažirala privatnog vještaka. Zanimljivo, ovo nije prvi put da Košta pored policije i tužiteljstva “otkriva” počinitelje. Dugogodišnja, cijenjena splitska odvjetnica je i ranije branila optuženog za ubojstvo kad je također skrenula pažnju na druge osobe za kazneno djelo. U pitanju je slučaj star 15 godina, kod Podgore je 22. studenog 2005. godine ubijen Gojko Vujčić. Zbog ubojstva iz koristoljublja je (iz drugog puta) osuđen Makaranin Milan Nikolić, zbog nekih 15 tisuća kuna.

Proveo je dobar dio postupka iza rešetaka pa je pravomoćnost presude dočekao na slobodi te pobjegao iz RH! Na prvom suđenju je zatvor dobio i Zlatan Filipović, državljanin Srbije, kojeg je branila upravo Košta, no u ponovljenom postupku je tužilaštvo odustalo od optužbe protiv njega jer se utvrdilo kako u vrijeme ubojstva nije bio ni blizu Makarske. I u tom slučaju je odvjetnica Košta prijavila nepoznate osobu koje su se navodno nalazile u automobilu neposredno prije likvidacije, tada također nije bila zadovoljna radom tijela kaznenog progona RH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa