Obavijesti

News

Komentari 100

Tajni sastanak: Runtić i Grmoja razgovarali o ovršnom zakonu

Tajni sastanak: Runtić i Grmoja razgovarali o ovršnom zakonu
1

Mostov Nikola Grmoja se prije sastanka s HDZ-om osvrnuo na današnji sastanak s Hrvojem Runtićem iz Živog zida te je kazao kako su razgovarali o Mostovom prijedlogu izmjene zakona

VIDEO

Hoće li Hrvoje Runtić, odbjegli zastupnik Živog zida, ipak prijeći u neku drugu stranku? Runtić će navodno sutra priopćiti javnosti odluku o službenom napuštanju Živog zida, a iako je nekoliko puta kazao da namjerava ostati nezavisni zastupnik, u ponedjeljak je snimljen na kavi s Nikolom Grmojom, glasnogovornikom Mosta. Kamera novinara Sanjina Španovića uhvatila je dvojac u kafiću na Iblerovom trgu.

Odbjegli zastupnik Zivog zida Hrvoje Runtić na kavi s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojom.

Posted by Sanjin Spanovic on 19. rujna 2016

 

Mostov Nikola Grmoja se prije sastanka s HDZ-om osvrnuo na današnji sastanak s Hrvojem Runtićem iz Živog zida te je kazao kako su razgovarali o Mostovom prijedlogu izmjene ovršnog zakona. 

- To je zajednička tema i postoji zajednički interes, nije bilo nikakvih razgovora oko pristupanja Mostu - kazao je Grmoja i dodao kako je sigurno da će s Runtićem razgovarati i o drugim prijedlozima u Saboru naglasivši pritom kako je riječ o nezavisnom zastupniku. 

Podsjetimo, Runtić je optužio partnere Živog zida iz stranke Promjenimo Hrvatsku da su mu nudili mito u zamjenu da zatvori oči i usta na financiranje iz crnih fondova. Konkretno, na meti je bio Ivan Lovrinović, profesor koji je osmislio gospodarski program koalcije za izbore.

- Vidio sam, pukim slučajem, ono što nisam trebao. Kako pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu žute kuverte s novcem donatora kojih nema na službenom popisu. Da me ‘neutraliziraju’ poslali su mi profesora Ivana Lovrinovića i PR-ovca iz njihove stranke Promijenimo Hrvatsku koji se predstavio kao Nikša, prezime mu nisam zapamtio, da mi održe predavanje o važnosti treće opcije koju ne bih smio ugroziti. Nikša mi je dao ponudu koja se valjda ne odbija: ‘Na kraju kampanje dobit ćeš 100.000 kuna nagrade, a do tada petsto eura tjedno da imaš za troškove - svjedočio je javno Runtić.

Kaže da ima i još detalja, ali da ih ne može sve iznositi jer će opširno govoriti u USKOK-u kojim sve prijavljuje.

On i njegova partnerica Mihaela Varga su inače u zadnje vrijeme otvoreno kritizirali vodstvo Živog zida.

Optuživali su trojac Pernar-Palfi-Sinčić da su preuzeli stranku i vode je potpuno samovoljno. Sve je kulminiralo potpunim apsurdom: Sinčić je pozvao birače u Slavoniji da ne glasaju za Runtića iako je on supredsjednik stranke, nego za drugog kandidata - Tihomira Lukanića. Lukanić je inače i donator stranke s 15.000 kuna, a Varga ga je prozvala uhljebom “koji želi uvaliti guzicu u Sabor”.

No, unutarstranačke razmirice, koliko god intezivne bile, nisu dosad uključivale ozbiljna kaznena djela mita i financiranje iz crnih fondova.

24sata su uspjeli doznati tko je Nikša kojeg je Runtić prozvao da mu je s Lovrinovićem nudio mito.

Radi se o Nikši Sršenu, poduzetniku iz Dubrovnika koji je široj javnosti postao poznat u slučaju Imunološki. On je bio dio ekipe Visia Croatica koji su pokrenuli skupljanje novca za preuzimanje Imunološkog. Mediji su tada pisali da ima nekoliko tvrtki od kojih su neke ostale u dugovima. Potvrdio je rad u kampanji za stranku Promjenimo Hrvatsku preko svoje tvrtke “Minus u plus”, ali sve optužbe odbacuje.     

- Optužbe su smiješne i neću to komentirati. Nikakvo mito nisam nudio, niti sam vidio ikakve žute koverte - poručio je Sršen.

Ivan Lovrinović je također sve negirao i priopćenjem poručio da se preko Runtića želi destabilizirati koalicija nakon izvanrednog uspjeha na izborima.

Živi zid je reagirao još žešće prema Vargi i Runtiću koji su im još formalno članovi.

Objavili su priopćenje u kojem ih nazivaju prevaratnima “koje u životu pokreće samo i jedino novac”. Navode da im se javio čitav niz ljudi koje su prevarili, odnosno posuđivali novac, a onda su promjenili adrese.

- Lažima, podmetanjima, izmišljotinama, sve za novac koji im je jedino što vrijedi, gaze sve pred sobom - reagirao je Živi Zid.

Uz svoju objavu su priložili pravomoćnu presudu po kojoj Varga mora vratiti 40.000 kuna i kamate. Posudila je 50.000 kuna, vratila tek 10.000, a ostatak je vjerovnik morao utjerati sudskim putem.

Očito da sukobi između para Varga-Runtić i Palfi-Sinčić nisu ni blizu kraju. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...