Obavijesti

News

Komentari 16

Odbor prihvatio: Boris Vujčić treba biti novi guverner HNB-a

Odbor prihvatio: Boris Vujčić treba biti novi guverner HNB-a
1

Srđan Gjurković ponovio je da Vujčić ima besprijekornu karijeru, a da Rohatinskom možemo zahvaliti na kontinuitetu stabilnosti. Zbog njega nismo Grčka, rekao je

VIDEO

Odbor za financije jednoglasno je, nakon kratkotrajne rasprave, prihvatio prijedlog za imenovanje Borisa Vujčića guvernerom HNB-a. Ivan Šuker (HDZ) rekao je kako podržava prijedlog.

- Vujčić je stručan, iznimno aktivan u međunarodnim financijskim institucijama i ima puno poznanstava i veza. Sigurno će kvalitetno raditi taj posao. Posebno podržavamo njegovu politiku da centralna banka i Vlada moraju zajedno težiti ka fiskalnoj konsolidaciji - rekao je Šuker, ali se potom dotakao i još uvijek aktualnog guvernera HNB-a Željka Rohatinskog.

- Mislim da nije zaslužio da se na ovakav način razriješi. Govorim kao čovjek koji je s njim surađivao dugi niz godina. Mislim da je vladajuća koalicija poslala jako lošu poruku međunarodnim financijskim institucijama - smatra Šuker. 

Dragica Zgrebec (SDP) istaknula je kako je upravo njezina stranka bila ta koja je 2000. predložila Rohatinskog za predsjednika HNB-a.

- Obavio je dva mandata. Bili smo zadovoljni njegovim radom, osigurao je monetarnu sigurnost, sigurnost cijena i sigurnost tečaja. Nakon 12 godina, u nekim novim okolnostima potrebno je osvježenje. Neće se mijenjati monetarna politika HNB-a, ali će se osigurati bolji odnos u vođenju monetarne politike - zaključila je Zgrebec te dodala kako HDZ sada pozitivno ocjenjuje Rohatinskog, a da su, dok su bili na vlasti, za njega imali dosta kritičnih tonova. 

Srđan Gjurković (HNS) ponovio je kako Vujčić ima besprijekornu karijeru, a da Rohatinskom možemo zahvaliti na kontinuitetu stabilnosti.

- Zbog toga Hrvatska nije Grčka - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa