News

Komentari 31

Odbrijali u povijest: Zatvara se najstarija zadarska brijačnica

Odbrijali u povijest: Zatvara se najstarija zadarska brijačnica

Zbog duga koji premašuje 315.000 kuna 1. prosinca ove godine svoja vrata zatvorit će brijačnica 'Kod četiri kantuna'. U njoj su se 70 godina brijali mnogi poznati...

Najstarija gradska brijačnica kraj glavnog gradskog trga kao da je zapela u nekim davnim vremenima sa stolicama za šišanje i brijanje postavljenim na to mjesto još 1970. godine. U gradu su ih još tri, a sve spadaju pod Brijačko češljarsku zadrugu koja duguje za najam.

- Retro šarm i postojanje obrta koji je davno izumro ili barem ustuknuo pred navalom moderne tehnologije dovodio je i turiste “u brice” koji su često sjedali pred ogledalo kako bi osjetili struganje britve po licu. U brijačnici nam kažu kako se ljeti ne mogu obraniti od turista kojima je atrakcija obrijati se na staromodan način.

Nažalost, svemu tome dolazi kraj za manje od tri tjedna.

Iz Grada su nam rekli da su već imali sastanak s Gradskom upravom prije nepuna tri tjedna i da su se pokušali dogovoriti o otplati duga, ali bezuspješno.

Zato će ih 1. prosinca zatvoriti, a onda raspisati javni natječaj za najam tog atraktivnog prostora u najstrožem centru Zadra.

Najčitaniji članci