Obavijesti

News

Komentari 271

Petrina objavio da se sjednica Sabora odgađa pa se ispravio

Petrina objavio da se sjednica Sabora odgađa pa se ispravio
1

Stipe Petrina je u prvoj objavi napisao kako postoji mogućnost da se sjednica Sabora ne održi 28. prosinca kako je najavljeno. Ubrzo je stavio točnu informaciju

VIDEO

Stipe Petrina objavio je na svom Facebook profilu kako je dobio informaciju od osobe iz tajništva Hrvatskog sabora kako nije sigurno da će se konstituirajuća sjednica Sabora održati 28. prosinca u 12 sati, odnosno datuma koji je najavila predsjednica.

Međutim ubrzo se ispravio pa je napisao kako mu je zastupnica iz Hridi rekla da je obaviještena da će se sjednica održati kada je najavljena. On tvrdi da njega još nitko nije kontaktirao, ali dodaje kako se nada da hoće tijekom dana.

Objave Stipe Petrine na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Najnovija vijest iz službi Hrvatskog Sabora . prije sat vremena nazvala osoba iz tajništva hrvatskog Sabora da me obavjesti o sljedećem: "NIJE SIGURNO DA ĆE SE KONSTITURAJUĆA SJEDNICA HRVATSKOG SABORA ODRŽATI ONAKO KAKO JE IZJAVILA PREDSJEDNICA RH dakle 28. prosinca sa početkom u 12 sati.Stvarni termin (ili osustajanje) javit ćemo vam u toku današnjeg dana "

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dva scenarije su moguća za ovakvu vijest:

1. dio MOSTA odbio podržati mandatara , nema se dovoljno ruku za konstituiranje.

2. Moguće da se provjerava dali je gospodin Tim Orešković DRŽAVLJANIN RH , ako se utvrdi da nije NE MOŽE BITI HRVATSKI PREMJER 

Bez obzira na razlog navijam za NOVE IZBORE pa kom "OBOJCI KOM OPANCi"

O eventualnim novostima ću vas obavještavati!"

Ubrzo je uslijedila nova objava i potpuno drugačija informacija.

"Zvala me gospođa iz HRIDi kaže da je nju u podne zvalo iz Sabora da je obavjesti da će konstitirajuća sjednica Sabora biti u ponedjeljak 28. prosinca u 12 sati kako je Predsjednica RH i najavila !

Dakle uistinu više neznam što da o svemu mislim?

Mene još nitko nije kontaktirao da me obavjesti o terminu sjednice poslije jutrošnje obavjesti da s e još nezna hoće li se održati. Nadam se da hoće u toku dana".

Mandatar je za proces konstituiranja Sabora nebitan

Prvi scenarij eventualno je moguć ako netko od zastupnika Mosta na samom glasovanju otkaže poslušnost i ne podrži Tihomira Oreškovića. 

Drugi scenarij nije moguć. Kako nam je objasnio ustavni stručnjak Mato Palić Sabor se konstituira izborom predsjednika Sabora. On se bira većinom nazočnih zastupnika. Mandatar je za taj proces nebitan. 

Uz izbora predsjednika Sabora, na konstituirajućoj sjednici bira se Mandatno imunitetno povjerenstvo, a može se izabrati i potpredsjednike Sabora, tajnika Sabora i tajnika sjednice, Odbor za izbor, imenovanje i upravne poslove te ostala radna tijela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 271
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina