Obavijesti

News

Komentari 52

Odgodili poskupljenje vode u Zagrebu: 'Do daljnjega će se primjenjivati stari cjenik'

Odgodili  poskupljenje vode u Zagrebu: 'Do daljnjega će se primjenjivati stari cjenik'

Ovom odlukom ne dovodi se u pitanje potreba za podizanjem cijena vodnih usluga i naknada, kažu iz Vodoopskrbe. No poskupljenje se odgađa dok se ne provede novi postupak donošenja cjenika

VIDEO

Zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. (ViO) stavila je danas odluku o novom cjeniku vode izvan snage, te će se do daljnjega primjenjivati stari cjenik, priopćili su iz Zagrebačkog holdinga.

Kako su izvijestili, novi direktor Marko Blažević je odmah po imenovanju imao nekoliko sastanaka s Vijećem za vodne usluge, na kojima je potvrđeno da su prilikom donošenja prethodnog cjenika učinjene proceduralne pogreške.

Herman: Do poskupljenja vode u Zagrebu ne smije doći
Herman: Do poskupljenja vode u Zagrebu ne smije doći

Sukladno tome, direktor Blažević odlučio je pokrenuti novi postupak s Vijećem, navodi ViO. 

- Važno je napomenuti da se ovom odlukom ne dovodi u pitanje potreba za podizanjem cijena vodnih usluga i naknada, već je cilj u suradnji s Vijećem osigurati da postupak donošenja novog cjelovitog cjenika bude u potpunosti u skladu s regulativom - naglasio je Blažević.

- To znači da se poskupljenje vode odgađa dok se u sljedećih nekoliko mjeseci ne provede novi postupak donošenja cjenika sukladno preporukama Vijeća za vodne usluge - rekao je.

Blažević u priopćenju ističe da se cijena ViO usluga nije povećavala od 2012. godine, te navode da je poskupljenje nužno zbog sigurnosti isporuke vode i pokretanja investicija radi smanjenja gubitaka.

Tomaševićevo poskupljenje vode je opravdano palo
Tomaševićevo poskupljenje vode je opravdano palo

- Naime, zbog desetljeća neulaganja, sustav je došao u stanje u kojem je postao neodrživ. Podsjećamo da se u Zagrebu gubi oko 50% vode, a pucanja cijevi su svakodnevnica. Samo prošli mjesec zabilježeno je ukupno 130 puknuća cijevi svih profila, uključujući magistralne cjevovode, što je u prosjeku 4-5 puknuća dnevno - rekao je.

Kažu kako saniranje 130 puknuća cijevi u jednom mjesecu iziskuje svakodnevna značajna ulaganja, a jedini način da se puknuća i gubici vode dugoročno smanje jest značajno ulaganje u obnovu i modernizaciju vodoopskrbne mreže.

- To je i jedini način da se mreža proširi i dovede do svakog kućanstva u Gradu Zagrebu - zaključio je Blažević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe