Obavijesti

News

Komentari 14

Odgodili suđenje šamanu Luki Hodaku, nije došao odvjetnik

Odgodili suđenje šamanu Luki Hodaku, nije došao odvjetnik
3

Šamana terete da je Ratku Bariću dao kompot od bunike iako je znao da je opasna po život. Na sud nije došao Hodakov odvjetnik pa je rasprava odgođena za listopad

VIDEO

U srijedu je na karlovačkom Općinskom sudu trebalo početi ponovljeno suđenje bivšem HDZ-ovom načelniku Saborskog i samozvanom šamanu Luki Hodaku zbog smrti njegova susjeda Ratka Barića koji je preminuo u njegovu vigvamu u Saborskom u novogodišnjoj noći 2009., no glavna rasprava je odgođena jer se nije pojavio njegov odvjetnik Zvonimir Hodak. Šamana se tereti da je Bariću dao da konzumira kompot od bunike iako je znao da je taj pripravak sadrži supstance opasne po život, od čega je Barić i preminuo. 

Umjesto odvjetnika na ročištu se pojavila vježbenica koja po zakonu ne može zastupati branjenika. Sutkinja Sanda Janković je Hodaku ponudila ili da otkažu glavnu raspravu zbog čega će troškove rasprave snositi njegov odvjetnik koji nije opravdao svoj izostanak ili da mu se dodjeli odvjetnik po službenoj dužnosti. 

- Moj mentalni inkubator ne razmišlja tako brzo kako vi govorite to vaše pravo, pa moram malo da razmislim - kazao je Luka Hodak i zatražio stanku na kojoj je donio odluku.

- A, ne, ne, neću odvjetnike po službenoj dužnosti. Takvi su me već branili pa sam završio u zatvoru - kazao je Hodak nakon čega je sutkinja Janković zaključila da se glavna rasprava odgađa do sredine listopada.

Na sud su stigli i svjedoci, trojica slavljenika koji su s Hodakom kobne novogodišnje večeri konzumirali po dvije žlice kompota, Marko Tomašić i Ivica Hodak iz Saborskog te Damir Štancl iz Karlovca. Šaman Hodak nije htio novinarima dati izjave već je kazao da se maknuo u šumu da ne smeta sistemu. 

Bivši načelnik općine Saborskog i poznati šaman u lipnju je pušten iz zatvora u Lipovici gdje je bio godinu dana, a služio je 14-mjesečnu kaznu zatvora zbog nenamjenskog trošenja općinskog novca. Vrhovni sud je poništio presude Općinskog suda u Ogulinu i Županijskog suda u Karlovcu jer je utvrđeno da novac nije završio kod šamana i sve je vraćeno na novo suđenje. Pred nešto manje od dvije godine Hodak je zbog držanja i pripremanja pripravka od bunike osuđen na dvije godine uvjetne kazne uz rok kušnje od pet godine na Općinskom sudu u Ogulinu, no zbog nepotpunog neutvrđenog činjeničkog stanja i žalbe obiju strana suđenje se ponavlja.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.