Obavijesti

News

Komentari 0

Odlični rezultati Mercatora u prvih devet mjeseci 2020.

Odlični rezultati Mercatora u prvih devet mjeseci 2020.

Grupa Mercator uspjela je osigurati rast prihoda odgovornom i pravodobnom pripremom za korona krizu i sustavnim prilagođavanjem svim trenutnim izazovima, rekao je Tomislav Čizmić

VIDEO

U prvih devet mjeseci 2020. godine prihodi od prodaje Grupe Mercator porasli su za 2,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosili su 1,6 milijardi eura. U ovom su razdoblju prihodi Grupe od osnovne djelatnosti trgovine na malo porasli za 3,9% i iznosili su 1,3 milijarde eura, dok je normalizirani EBITDA u ovom razdoblju iznosio 126,3 milijuna eura, što je usporedivo s istim razdobljem 2019. godine. Tvrtka Poslovni sistem Mercator, d. d., zabilježili su rast prihoda od prodaje od 2,9% i rast prihoda od prodaje u trgovini na malo od 5,2%.

U razdoblju od 1. do 9. mjeseca 2020. Grupa Mercator nadalje je smanjila odnos između neto financijskog duga i normalizirane EBITDA-e za 11,6% ili 2,7% bez utjecaja računovodstvenog standarda MSFI 16.

Predsjednik Uprave Mercatora Tomislav Čizmić naglasio je: "Grupa Mercator uspjela je osigurati rast prihoda odgovornom i pravodobnom pripremom za korona krizu i, prije svega, sustavnim prilagođavanjem svim trenutnim izazovima, učvrstivši na taj način temelje za daljnji razvoj Grupe Mercator. Unatoč zatvaranju određenih aktivnosti i svim negativnim učincima zdravstvene krize na svim tržištima, Grupa Mercator je u posljednjih devet mjeseci nastavila ispunjavati sve ključne poslovne i strateške ciljeve, a prije svega uvijek smo osiguravali nesmetanu opskrbu i širok raspon. "

Odnos između neto financijskog duga i normaliziranog EBITDA-e također se značajno poboljšao u ovom razdoblju. U prvih devet mjeseci ove godine revalorizacija nekretnina Grupe Mercator u skladu s međunarodnim računovodstvenim standardima imala je s jedne strane porast kapitala zbog povećanja vrijednosti imovine u iznosu od 23,3 milijuna eura, a s druge strane negativan učinak. na dobit ili gubitak Grupe Mercator. Neto učinak revalorizacije smanjio je vrijednost nekretnina za 45,7 milijuna eura, što predstavlja 4,6% ukupne vrijednosti zemljišta, zgrada i investicijskih nekretnina, a nakon revalorizacije na dan 30. lipnja 2020. njihova fer vrijednost iznosila je milijardu eura, s negativni utjecaj revalorizacije na poslovni rezultat, zbog primijenjenih računovodstvenih standarda, iznosi 69 mmilijuna Eura. Bez obzira na revalorizaciju nekretnina, Grupa Mercator ostaje jedan od najvećih vlasnika nekretnina u Sloveniji i regiji.

Bez obzira na svoje poslovanje tijekom krize, Grupa Mercator nastavila je sa svim aktivnostima ključnim za daljnji i dugoročno uspješan razvoj, usredotočivši se na nastavak projekta izgradnje novog logističkog centra u Ljubljani te proširenje i obnovu poslovne mreže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...