Obavijesti

News

Komentari 23

Odluka: Pristupne ceste prema Pelješkom mostu gradit će Grci

Odluka: Pristupne ceste prema Pelješkom mostu gradit će Grci
1

Predviđeni rok za izvođenje radova je 33 mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao, dok cijena odabrane ponude iznosi 464,9 milijuna kuna bez PDV-a

VIDEO

Hrvatske ceste donijele su odluku da pristupne ceste mostu Pelješac - izgradnju dionice Duboka - Sparagovići/Zaradeže gradi grčka kompanija J&P Avax, izvijestili su iz te cestarske kompanije. 

Kako navode, u postupku javne nabave pristiglo je sedam ponuda, od kojih su četiri ocijenjene kao valjane dok je ekonomski najpovoljnija ponuda ocijenjena ona J&P Avaxa. 

"Odabrani ponuditelj udovoljio je svim uvjetima propisanim u dokumentaciji o nabavi te je nakon pregleda i ocjene ponuda ocijenjen kao ekonomski najpovoljniji", ističe se u priopćenju Hrvatskih cesta.

Predviđeni rok za izvođenje radova je 33 mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao, dok cijena odabrane ponude iznosi 464,9 milijuna kuna bez PDV-a. Dionica na kojoj će se graditi pristupne ceste dugačka je 12 kilometara.  

Navodi se i da je taj postupak javne nabave trajao dulje od očekivanog zbog složenosti samog postupka te opsega i kompleksnosti dostavljene dokumentacije u postupku pregleda i ocjene ponuda. Ponude za taj posao otvorene su u lipnju prošle godine.  

Referentan rok Hrvatskim cestama za završetak svih radova je 31. siječnja 2022. godine, a isti se odnosi na rok završetka radova na sve četiri faze opsežnog projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom.

Vrijednost izgradnje dionice Duboka - Sparagovići/Zaradeže procijenjena je na 482 milijuna kuna bez PDV-a.   

Osim spomenute grčke kompanije, ponudu za izgradnju te dionice dao je i Integral inženjering iz Bosne i Hercegovine, koji je za taj posao tražio 321,2 milijuna kuna no odbijen je jer su u Hrvatskim cestama ocijenili da je ponuda nepravilna zbog neuobičajeno niske cijene. 

Udruga GP Krk i Euro-asfalt poslali su ponudu na 444,3 milijuna kuna, a također grčki Aktor tražio je 464,6 milijuna kuna. Hrvatska podružnica francuskog Colasa tražila je 521,9 milijuna kuna za taj posao, austrijski Strabag 478,3 milijuna kuna, dok je izvođač radova na Pelješkom mostu China Road and Bridge Corporation za tu dionicu tražio 647,8 milijuna kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.