Obavijesti

News

Komentari 303

Odrekli se Petrine zbog Tita: "Zločince se ne može hvaliti"

Odrekli se Petrine zbog Tita: "Zločince se ne može hvaliti"
1

Načelniku Općine Primošten nije pomoglo ni to što se u zadnji tren priključio i političkim neisotmišljenicima - Mostu, čijeg je čelnika Petrova donedavno vrijeđao

VIDEO

Zbog svojih izjava o Titu Stipe Petrina ostao je bez potpore koalicijskih partnera HKDU-a, ND-a i HDS-a s kojima je namjeravao izaći na izbore u 9. i 10. izbornoj jedinici. Načelniku Općine Primošten nije pomoglo ni to što se u zadnji tren priključio i političkim neisotmišljenicima - Mostu, čijeg je čelnika Božu Petrova donedavno žestoko vrijeđao i napadao.

- HKDU, ND i HDS koalicija stranaka koja izlazi na nadolazeće parlamentarne izbore donijela je odluku o ukidanju svake potpore Stipi Petrini te će izaći i u 9. i 10. Izbornoj jedinici sa svojom listom - priopćili su.

Spomenute stranke Petrini zamjeraju što je prilikom sučeljavanja kandidata u 9. Izbornoj jedinici na pitanje cijeni li više Franju Tuđmana ili Josipa Broza Tita odgovorio 'Tuđman je bio loš čovjek u dobrom vremenu, a Tito dobar čovjek u lošem vremenu i njemu trebamo zahvaliti za stvaranje temelja današnje hrvatske države pa zato izričito kažem, Tito!'.

Koalicija HKDU, HDS i ND ističe kako ima jasan stav o tom pitanju te drži da se zločince nikako ne može hvaliti, a pogotovo im ne davati i zasluge. 

- Počasni predsjednik HKDU-a dr. Marko Veselica je radi svojih političkih stavova u komunističkim zatvorima proveo više od 12 godina, a u bivšoj Jugoslaviji bilo je više od 150.000 političkih zatvorenika. Genocid koji se pod Titom zbivao na samom kraju Drugog svjetskog rata nezapamćen je u Hrvatskoj povijesti - piše u priopćenju. 

Koalicijski partneri smatraju da je Stipe Petrina 'svojim izjavama i odlukama pokazao jasne znakove političkog hedonizma te je odlučio izmijeniti donedavne vlastite stavove i mišljenje u namjeri da dođe do saborske fotelje'. 

- Dogovor sa donedavnim političkim neistomišljenicima MOST-om samo je dodatan pokazatelj njihove političke stabilnosti i vjerodostojnosti - dodali su.

- Hrvatska politika se mora okrenuti moralnim, duhovnim i etičkim načelima kako bi se ostvarila istinska promjena u našem društvu - zaključak je HKDU-a, ND-a, i HDS-a.

>>> Evo zašto trebaš jesti orašaste plodove

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 303
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe