Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Odustali od bazne stanice na zgradi u centru grada Vodica

Novinarima nije želio reći ništa detaljnije, nego je samo potvrdio da bazna stanica neće biti postavljena na zgradu između vodičkoga autobusnog kolodvora i ambulante

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
5 komentara

Nakon nedjeljnog prosvjeda protiv najavljenog postavljanja bazne stanice teleoperatera na stambenoj zgradi u Ulici Roca Pave u središtu Vodica, stanari te zgrade odustali su od njezina postavljanja, potvrdio je u ponedjeljak ovlašteni predstavnik stanara Ante Grbac. 

Novinarima nije želio reći ništa detaljnije, nego je samo potvrdio da bazna stanica neće biti postavljena na zgradu između vodičkoga autobusnog kolodvora i ambulante.

U Vodicama je u nedjelju prosvjedovalo stotinjak građana zabrinutih za zdravlje zbog mogućeg zračenja, a organizatori mirnog prosvjeda iz Građanske inicijative sredinom svibnja pokrenuli su peticiju koju je potpisalo stotinjak stanara susjednih kuća. 

Okupljeni prosvjednici poručili su natpisima "Baznim stanicama nije mjesto u blizini pedijatrije", "Ne želim dobiti rak" i "Vaša fasada nije važnija od naših života" da su zabrinuti za svoje zdravlje zbog mogućeg zračenja. Jedan od sudionika mirnog prosvjeda poručio je da će svojim tijelima spriječiti postavljanje odašiljača čije bi zračenje ugrozilo zdravlje djece.

Organizatori prosvjeda iz Građanske inicijative zadovoljni su takvim rezultatom.

- Moram reći da ovu vijest primam s veseljem. Čestitam predstavniku stanara, kućnom savjetu i stanarima na ovakvoj odluci - rekao je predstavnik Građanske inicijative Auro Friganović.

Možda vas zanima i ovo:
Message