Obavijesti

News

Komentari 3

Odvjetnik Krsnik: Svjedok je htio 300.000 € da povuče iskaz

Odvjetnik Krsnik: Svjedok je htio 300.000 € da povuče iskaz
4

Želite li pomoći branjeniku, javite se što prije jer ovo nije ništa u odnosu na ono što sada slijedi: video na kojem se on, Joca i Matanić dogovaraju, napisao je svjedok

VIDEO

Zašto ste se povukli iz ovog predmeta, kada ste koliko ja znam,  branili najteže slučajeve pa i one u Haagu? – bilo je jedno od pitanja koje je Zdenko Tomanović, branitelj Sretena Jocića, uputio svom zagrebačkom kolegi Krešimiru Krsniku.

– Kada sam shvatio da svome klijentu  moram reći istinu, a moja je istina bila da mu ne mogu jamčiti pravedan postupak. Ja nisam kukavica, no pritisci su bili strašni – objasnio je Krsnik.

Krsnik je, naime, svojevremeno zastupao Slobodana Đurovića, jednog od optuženika za likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008., a danas je videovezom iz velike sudnice zagrebačkog Županijskog suda svjedočio u nastavku suđenja Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću  na Specijalnom sudu u Beogradu. Na upite da podrobnije objasni što je mislio pod tim da je bio izložen pritiscima, Krsnik je ponovio da je iz svega odlučio izaći nakon što je Đurović, dan prije puštanja iz pritvora u kojem je bio zbog sumnje da je pomogao počinitelju nakon počinjenog djela, odjednom postao osumnjičeni za ubojstvo.

– Tada mi je postalo jasno da je riječ o, recimo to tako, specifičnom kaznenom postupku – kazao je Krsnik. On je inače svjedočio o okolnostima ucjenjivačkog maila  koji je primio zbog kojeg je podnio i kaznenu prijavu.

– Taj sam mail dobio 25. rujna 2009. U njemu je pisalo, citiram: "Ako želite pomoći svom branjeniku, javite se što prije jer ovo što sam rekao na sudu nije ništa u odnosu na ono što sada slijedi: videozapis na kojem se on i Joca i Matanić o svemu dogovaraju... Shvatite ovo ozbiljno... Ja mogu povući svoj iskaz i vama predati sve dokaze... Recite mu to. Cijena je 300.000 eura, pola toga odmah, pola kada dobijete dokaze... Ne znam kako će Đurović reagirati na to da je imao šansu da se provuče, a da vi niste napravili ništa ... – pročitao je Krsnik s papira ispred sebe.

Zatim je objasnio da su on i njegov kolega Damir Uroić to shvatili ozbiljno, pogotovo nakon što je Uroić dobio i telefonski poziv. U tom pozivu, prepričao je Krsnik, osoba koja je nazvala kazala je Uroiću da se ne pravi da ne zna o kome riječ jer ga je na sudu ispitivao.

– Budući da sam kasnije tijekom postupka čuo da je na suđenju u Zagrebu jedan  svjedok iskazivao da mu je to kazao Tomislav Marjanović (krunski svjedok, op.a.),  moj je zaključak da je meni mail poslao  Marjanović. Isto  tako zaključujem i da je Marjanović bio taj koji je nazvao kolegu Uroića. Ponavljam, ja to zaključujem – kazao je Krsnik. Još je dodao da po kaznenoj prijavi koju je podnio u Hrvatskoj ništa, koliko je njemu poznato, nije napravljeno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke