Obavijesti

News

Komentari 269

Pevec: Molim građane po kunu da mogu platiti sudsku kaznu!

Pevec: Molim građane po kunu da mogu platiti sudsku kaznu!
1

Šokirani smo presudom. Ne mogu ni spavati ni živjeti od nepravde koja nam je nanesena, rekao je Zdravko Pevec

VIDEO

Nakon što je presuda kojom su osuđeni za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju postala pravomoćna Zdravko i Višnja Pevec poručili su da će do smrti nastaviti dokazivati svoju nevinost. 

"Šokirani smo presudom. Ne mogu ni spavati ni živjeti od nepravde koja nam je nanesena. Zdravlje mi se stradalo u ovom procesu, ali nećemo odustati dok ne dokažemo svoju nevinost", poručio je Zdravko Pevec na konferenciji za novinare koju je zajedno sa suprugom Višnjom sazvao na obiteljskom imanju u Srednjim Mostima, kako bi najavili svoje daljnje korake.

Supružnici Pevec pomirili su se s presudom, Višnja i zapjevala
Supružnici Pevec pomirili su se s presudom, Višnja i zapjevala

Pevec smatra da je kažnjen zbog poreznog nadzora tijekom kojega su ustanovljene nepravilnosti isključivo između šest poduzeća unutar bivše grupe Pevec, pri čemu nije zakinuta ni jedna druga pravna osoba.

"Nikakav novac nisam uzeo za sebe, niti sam oštetio državni proračun. Mi smo ostvarili dobit od 422 milijuna kuna koju smo, kako je na sudu potvrdila šefica računovodstva, mogli uzeti za sebe", kazao je.

"Cijela Hrvatska je mislila da smo pokrali firmu i gurnuli Pevec u stečaj, ali vjerovali smo da će nakon toliko godina ljudi shvatiti da ništa nismo ukrali, nego da smo sve svoje što imali mi, ali i naši roditelji, ulagali u firmi i ostavili u firmi. Ako je sud dokazao da smo imali toliku dobit, zašto bih ja i jednu kunu uzela, a da mi ne pripada. A tolike sam milijune tamo ostavila”, naglasila je Višnja Pevec. Dodala je kako su do zadnjeg trenutka vjerovali da Pevec neće završiti u stečaju, nego da će se izvući iz problema uz pomoć strateškog partnera.

Zdravko Pevec mora u zatvor, a Višnja će raditi za opće dobro
Zdravko Pevec mora u zatvor, a Višnja će raditi za opće dobro

Vrhovni sud potvrdio je krajem prošlog tjedna presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne. Zdravku Pevecu izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Pri tomu, polovica kazne preinačena je u uvjetnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne. Njegovoj supruzi Višnji izrečena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja je potom zamijenjena radom za opće dobro.

Usto, supružnici Pevec u roku od 15 dana dužni su platiti gotovo 400 tisuća kuna sudskih troškova, ali i 3,9 milijuna kuna tvrtki Pevec.

"Sve su mi uzeli i nemam otkuda to platiti. Zamolio bih hrvatske građane da mi posude po jednu kunu kako bih to mogao platiti", komentirao je Zdravko Pevec.

- Kupili smo zemljište u Makedoniji koje smo putem banke platili 9,5 milijuna eura, jer smo imali namjeru graditi centar u Skopju. Cijena zemljištu nije pala već je rasla. Imamo spoznaje da se moglo dobiti i više novca od onog što je Pevec za naše ere platio. Najveća parcela koja se prostire na 115 tisuća kvadrata je prodana za 1,8 milijuna eura u stečaju. Prema saznanjima koje imamo i koja smo dostavili policiji jedan strani lanac je nudio daleko veći novac. U prvoj procjeni stečajni upravitelj je rekao da ta parcela vrijedi 41 000 kuna, što je smiješno. Kasnije je revidirao cijenu. Druge dvije parcele su u samom gradu i vrijede daleko više. One su zajedno nekih 50 000 četvornih metara – pojašnjava Z. Pevec.

Dodajući da o tim saznanjima postoje i svjedoci, ali se nitko nije interesirao da to ispita do kraja.  Bračni par Pevec živi od pola Zdravkove mirovine i polovice plaće supruge Višnje koja je zaposlena kod sina, te od poljoprivrede u Donjim Mostima, gdje su ako tvrde stekli početni kapital i iz poljoprivrede krenuli u trgovinu.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji