Obavijesti

News

Komentari 0

Odvojeni 50 godina: Ostavljeni su kao bebe, ljubav njihovih roditelja tada je bila zabranjena

Odvojeni 50 godina: Ostavljeni su kao bebe, ljubav njihovih roditelja tada je bila zabranjena
4

Njih su dvoje ostavljeni kao bebe, on u automobilu, ona u telefonskoj govornici. Punih 50 godina nisu znali jedan za drugog niti tko su im biološki roditelji...

VIDEO

David McBride ostavljen je na prednjem sjedalu auta u predgrađu Belfasta 1962. Pronađen je blizu policijske postaje jer su mu mala stopala virila iz torbe i vrištao je. Ima je tek nekoliko tjedana.

Šest godina kasnije, Helen Ward je pronađena na drugoj strani irske granice u telefonskoj govornici u Dundalku.

Vozač kamiona koji je stao kako bi obavio telefonski poziv pronašao je novorođenče u torbi uz topli bočicu mlijeka.

Trebalo je dugih 51 godina pitanja, prvo neprihvaćanja pa i prihvaćanja sudbine da bi se brat i sestra ponovno spojili uz pomoć tima nove TV emisije Long Lost Family (Davno izgubljena obitelj).

Nikad nisu mogli ni zamisliti da bi njihova priča mogla voditi prema još zamršenijoj priči njihovih bioloških roditelja.

- Tužno mi je što se to dogodilo. Tužno mi je zbog načina na koji se to dogodilo. Žao mi je moje majke, sigurno joj se slomilo srce. 14 dana me hranila i brinula se o meni, ali zašto je onda odjednom odlučila da se ne može više brinuti za mene? - i dan danas se pita David.

David sada živi u Birminghamu sa djecom i njihovo troje djece, ali već ima i četiri odrasle kćeri.

Helen sada živi na sjeveru Dublina sa sinom Peterom i dvije kćeri, Evom i Adele. Nakon što je ostavljena u telefonskoj govornici 1968. posvojila ju je jedna kršćanska obitelj.

POGLEDAJTE VIDEO Brat i sestra saznali jedan za drugog nakon 50 godina:

pic.twitter.com/SKFvgfq6N7

— ITV (@ITV) June 2, 2020

Za svoje prave korijene počela se pitati 2003., a kada je stigla u centar za posvajanje Drogheda, slomila se kada je doznala istinu. Poslala je javni apel na nacionalnom radiju da joj pomognu doznati pravu istinu, a onda joj se javio vozač kamiona Donald Vaughan.

- Objasnio mi je kako je taj dan vidio ženu kako trči iz telefonske govornice u crni auto koji se približavao. Pošto je bočica s kojom su me našli još bila vruća, pretpostavio je da je žena namjerno čekala da budem pronađena - priča Helen.

Kada su se uz pomoć stručnjaka iz emisije brat i sestra pronašli, njihovoj sreći nije bilo kraja.

- Iako mi je bilo žao što sam saznala kako sam ostavljena kao beba, drago mi je što je još netko znao kako se osjećam. Drago mi što imam brata - priznala je Helen, snažno zagrlivši brata na njihovom prvom sastanku.

Otac im je bio oženjeni muškarac, a majka njegova ljubavnica

Tim stručnjaka uspio je otkriti i istinu o njihovim biološkim roditeljima. 

Njihov otac je bio oženjeni čovjek koji je bio u tajnoj vezi s njihovom majkom dugo godina.

Nažalost, njihov otac, trgovac iz Dublina, umro je 1993. u 82. godini života, a majka je umrla u studenom 2017. u dobi od 90. godina.

Misterij sela duhova: Nitko ne zna zašto su svi samo nestali
Misterij sela duhova: Nitko ne zna zašto su svi samo nestali

Uvijek su mislili da im je majka bila mlada kad ih je rodila pa su bili iznenađeni kad su čuli da je jedno rodila s 34, a drugo s 41 godinom.

Njihov otac bio je protestant i imao je već 14-ero djece, a njihova majka bila je 17 godina mlađa i katolkinja. Njihova ljubav bila je zabranjena u to vrijeme, a prije nego što im je otac umro 1993., zajedno su opet viđeni u Dublinu. To znači da su se potajno viđali više od 40 godina. Majka im nije poslije rađala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.