Obavijesti

News

Odvratno: Vjeroučitelj koristi mučan slučaj Mirele Čavajde da skuplja novac preko udruge!

Odvratno: Vjeroučitelj koristi mučan slučaj Mirele Čavajde da skuplja novac preko udruge!

Objavio je da preko udruge Betlehem skupljaju novac za 'liječenje malog Grge', a ako Čavajdino dijete ne preživi porod, novac ide toj udruzi

VIDEO

Vjeroučitelj Ivan Pokupec objavio je da je pokrenuo akciju skupljanja sredstava za nerođeno dijete Mirele Čavajde. 

- Kao osoba rođena s oštećenjima tetiva i mišića te otac djeteta rođenog s oštećenjima unutarnjih organa, duboko vjerujem u potencijal života koji započinje skromno i neznatno, u boli i borbi. Stoga itekako mogu suosjećati s obitelji Čavajda u ovim teškim trenucima jer sam ih sa suprugom i sam prolazio. No ne suosjećam s tim što se čitava krvožedna bulumenta "civilnog društva" i dnovinara urotila protiv jednog malenog života, koristeći nezamisliv strah i tugu njegove majke (svjesne toga ili ne) za promociju svojih barbarskih, nehumanih, depopulacijskih ideja. Svim silama pokušavaju stvoriti dojam da je ubojstvo malenog Grge ne samo poželjno, već i jedino rješenje. Oni koji malo bolje poznaju povijest nazvati će to "konačnim rješenjem"... Donedavno smo u ovoj državi - kakva god da jest - ipak pokušavali ugroženu djecu spasiti, a bolesnu liječiti. I dok mogu satima pričati o suosjećanju s Grgom, njegovom mamom, tatom i bracom... mislim da je bolje nešto poduzeti. Stoga, dok traje medijsko-"progresivna" kampanja za Grgino ubojstvo, ja u suradnji s udrugom Inicijativa roditelja 0-24 pokrećem jednu za njegovo liječenje te vas pozivam da zajedno otvorimo i obitelji Čavajda ponudimo novi diskurs u kojem je više vjere nego straha, više nade nego beznađa, više svjetla nego tame...

NAGLAŠAVAM da ovu akciju prikupljanja sredstava za liječenje pretpostavljenih Grginih bolesti i malformacija pokrećem bez znanja i suglasnosti obitelji, ali kao znak dobre volje i u nadi da će ovaj dječačić ipak dobiti priliku za život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U tom će slučaju sva s opisom "srce za Grgu" prikupljena sredstva biti uplaćena obitelji za njegovo liječenje ili (daj Bože) ako ga ne bude trebao, za njegovo sretno djetinjstvo.

Ako Grga ipak bude rođen za Nebo prije negoli za ovaj svijet, sva će prikupljena sredstva biti prebačena udruzi Betlehem, koja zbrinjava majke s djecom spašenom od ubojstva pobačajem.

Ja biram vjeru u to da će izaći na dobro, kako god bilo. Da postoji scenarij u kojem bivamo ohrabreni i osnaženi, spremni čudima dati šansu. Jer Grga to upravo i jest - maleno čudo. Još se nije ni rodio, a već mnogi vjerujemo u njegovu neprocjenjivu vrijednost. U njega.  Ako ste istog mišljenja, pozivam vas da uplatite bilo kakav, makar i simboličan iznos. Jer na kraju dana nije bitan iznos, nego poruka: vjerujemo u dobro, vjerujemo u svjetlost, vjerujemo u Život! - napisao je u objavi.

Navodi da će akcija 'trajati od danas do Grginog rođenja, za ovaj ili onaj svijet'.

- Tada ću javno objaviti koji smo iznos skupili i ide li on obitelji Čavajda ili udruzi Betlehem  - napisao je.

Podsjetimo, liječničke dijagnoze iz tri bolnice su da plod ima tumor koji je uništio lubanju i pritišće mozak te ne predviđaju da će preživjeti porod čak i ako poživi dovoljno dugo da bude rođeno.

'Najoptimističnija' prognoza je da će biti rođeno carskim rezom, a ako preživi, proći će operaciju nakon koje će ostati prikovano za krevet kao 'biljka' i umrijeti vrlo rano.

Iz KB Sveti Duh kao i liječnici iz Slovenije kažu da bi porod bio koban i za samu majku.

Preporuka o prekidu trudnoće je došla iz KB Sveti Duh, otkud su Mireli Čavajdi rekli da ode u Sloveniju jer oni nemaju stručnjake za prekid trudnoće u drugom tromjesečju, iako su isti zahvat obavljali još 2020. godine. Čavajda nikad nije rekla da ide na zahvat zbog novca, već zbog preporuke doktora i prognoza da će umrijeti i dijete i ona. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović