News

Komentari 17

Oglasila se policija: Primili smo 11 dojava o bombama, ispostavilo se da su sve lažne

Oglasila se policija: Primili smo 11 dojava o bombama, ispostavilo se da su sve lažne

Zagrebačka policija dobila je u nedjelju jedanaest dojava o mogućim postavljenim bombama na više lokacija u trgovačkim centrima. Ispostavilo se da su dojave lažne, a policija je pokrenula istragu

Zagrebačka policija dobila je u nedjelju jedanaest dojava o mogućim postavljenim bombama na više lokacija u trgovačkim centrima. Dojave su prvo stigle za City Centar One East, a malo nakon toga i za Garden Mall u Dubravi i Family Mall na Jankomiru.

Pogledajte video:

- Obavještavamo kako je u jutarnjim satima Policijska uprava zagrebačka zaprimila ukupno 11 dojava o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama u više trgovačkih centara i drugim javnim objektima na području Grada Zagreba i to u Preradovićevoj ulici, Škorpikovoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, na Jankomiru, u Ulici Vice Vukova, na Rudeškoj cesti, u Ulici Rudolfa Kolaka, na Slavonskoj aveniji, na Cvjetnom trgu kao i na području Zaprešića u Zaprešićkoj ulici te na području Dugog sela u Ulici Alfreda Nobela - napisali su iz PU zagrebačke.

Dok su pirotehničari još pregledavali centre, stigle su nove dojave, evakuirana je Arena Zagreb i Designer Outlet kod IKEE. Ispostavilo se da je riječ o lažnim dojavama , a policija je pokrenula istragu.

- Po zaprimljenim dojavama stupili smo u kontakt s odgovornim osobama navedenih objekata te u koordinaciji sa službenicima Ravnateljstva policije započela kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezano uz zaprimljene dojave. Do sada provedenim mjerama i radnjama nije potvrđena istinitost zaprimljenih dojava, dakle radilo se o lažnim dojavama. Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama, uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u konkretnom slučaju - izvijestili su iz policije.

- I nadalje ćemo biti u kontaktu sa službama zaduženim za sigurnost navedenih objekata, kako bismo skrenuli pažnju na samozaštitno ponašanje i oprez te pravovremeno dojavljivanje bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba. Također, podsjećamo građane da, u slučaju zapažanja bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba, o tome obavijeste policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje - dodaju.

Nakon što se uspostavilo da su dojave lažne, neki centri su ponovno otvorili vrata kupcima.