Obavijesti

News

Komentari 21

Ograničili ste odgovoran uzgoj, pa pse lakše razmnožavaju, švercaju i zanemaruju- idioti

Ograničili ste odgovoran uzgoj, pa pse lakše razmnožavaju, švercaju i zanemaruju- idioti

Država je lošim zakonima i pravilnicima ograničila odgovoran uzgoj pasa s rodovnicima, ali ništa nije učinila da se doista zabrani razmnožavanje, šverc i držanje pasa u uvjetima koji ugrožavaju te životinje, pa i- ljude....

VIDEO

Pas nalik na belgijskog ovčara izgrizao je djecu na putu za školu, kangali su u dalmatinskom zaleđu zaklali manjeg psa, psi su napali ženu na plaži kraj Splita, čopor pasa nalik na stafordske terijere odgrizao je prst ženi u Dubravi... Niz ovih nedavnih događaja ništa ne govori o psima, nešto malo o određenim pasminama, ali mnogo, doista mnogo govori o našem društvu i ljudima koji su ove pse nabavili. Držati belgijskog ovčara ili psa s karakteristikama te pasmine u gradu, izvan nadzora, ostavljati ga danima bez hrane i kontakta s ljudima, da čuva kakvo skladište ili dvorište neke tvrtke, naprosto je idiotizam.

Ta izuzetna pasmina, čudesnih radnih karakteristika, neustrašiva i inteligentna, stvorena je za ozbiljne poslove u policiji i vojsci. No, u rukama neobrazovanih, nestručnih i bahatih primitivaca, kod onih koji takve ili slične pse ostavljaju  na posjedima bez puno brige, obuke, treninga i ljubavi, oni se pretvaraju u nervozne, agresivne i opasne životinje. Ista je stvar s kangalima.

Uznemirujući video: Trenutak napada na djecu

Pokretanje videa...

Napad psa 00:20

Taj impresivni anadolski lav, kako psa zovu na istoku Turske, stvoren je da štiti stada ovaca od napada divljih predatora u najgorim vremenskim uvjetima, ali način na koji se prema tim psima odnose ljudi u prostranstvima Anadolije bitno se razlikuju od tretmana koju ta pasmina ima kod naših stočara željnih brzih poticaja s hrvatskih pašnjaka.

Na žalost, sve više je onih koji misle da će nabaviti stado goveda, kraj njih pustiti bez nadzora tri ili četiri kangala, pa lako sisati novce od države bez straha od vuka ili čaglja. Tako zapušteni i napušteni psi neće bogznakako štititi stado od vuka, ali će gladni i zanemareni napasti slučajnog prolaznika, planinara ili dijete.

Krajnje je vrijeme da se stane na kraj idiotima koji drže pse neodgovorno i bez nadzora, da Ministarstvo poljoprivrede, u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom, uredi način nabavke i obaveze onih koji žele imati pse uz svoja stada, da se neuki i neobrazovani pouče oko držanja službenih pasmina  u gradu, da se provede nadzor nad tvrtkama i skladištima u kojima se psi drže danima bez vode i hrane... Država je besmislenim zakonima i pravilnicima ograničila odgovoran uzgoj pasa s rodovnicima, ali ništa nije učinila se doista zabrani razmnožavanje, šverc i držanje pasa u neprikladnim i nehumanim uvjetima.

Užas u Vrapču, pas napao djecu: 'Prvašića je izgrizao po tijelu, ležao je krvav ispred pekare'
Užas u Vrapču, pas napao djecu: 'Prvašića je izgrizao po  tijelu, ležao je krvav ispred pekare'

Bez obzira radi li se o neodgovornim pojedincima u gradovima, o stočarima koji se ne mogu brinuti ni za tele a još manje za psa, ili o onom najgorem šljamu koji misli da će nabavkom psa nalik na stafordskog terijera djelovati moćnije i opasnije. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor