News

Komentari 6

Oklopnim vozilima su uletjeli na trg i rastjerali prosvjednike

Oklopnim vozilima su uletjeli na trg i rastjerali prosvjednike

Mjesec dana nakon početka prosvjeda u Bahreinu, vojska i policija 'čiste' glavni trg od prosvjednika. Zapalili su neke šatore i love prosvjednike. Ubijena su 2 policajca

Vojska i policija bacili su suzavac i oklopnim vozilima uletjeli među stotine prosvjednika koji su okupirali središnji trg u glavnog gradu Bahreina, Manami u srijedu. Helikopteri su nadlijetali područje, a policija je uklanjala šatore. Neke su i zapalili pa se uskoro nad trgom nadvio gusti dim. Najmanje dva policajca su poginula, ali nema službene potvrde, piše AP. Navodno su se u njih zabili prosvjednici automobilom. Ozlijeđeno je na stotine ljudi, potvrdili su u bolnicama. 

Policajci još 'čiste' grad od prosvjednika. U Bahrein su stigle snage iz susjednih zemalja u Perzijskom zaljevu kako bi pomogle sunitskoj dinastiji Al Kalifa da obuzda prosvjede. Prosvjednici su se utaborili na trgu prije mjesec dana zahtjevajući političke reforme i odlazak sunitske dinastije koja upravlja zemljom čije je autohtono stanovništvo većinom šijitsko.

Najčitaniji članci