Obavijesti

News

Komentari 15

'Oko 180 Hrvata je u Izraelu, situacija je vrlo izazovna'

'Oko 180 Hrvata je u Izraelu, situacija je vrlo izazovna'

Osiguranje repatrijacije naših državljana je trenutno prioritet, javljaju iz Ministarstva. Koordiniraju mogućnost prijevremenog prijevoza za naše državljane za povrat u Hrvatsku

VIDEO

Ratno je stanje u Izraelu, a 180 hrvatskih državljana se trenutno nalazi tamo.

Priopćenje Ministarstva vanjskih poslova o situaciji s Hrvatima u Izraelu prenosimo u cijelosti:

Od početka krize, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Izraelu je u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima koji tamo borave. Sukladno prikupljenim informacijama, oko 180 hrvatskih državljana nalazi se trenutno u Izraelu. 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova intenzivno radi na pronalasku rješenja za repatrijaciju naših državljana u Hrvatsku. Situacija je vrlo izazovna i promjenjiva - putnički zračni promet u Tel Avivu je obustavljen, dok su prelasci preko graničnih prijelaza s Jordanom ograničeni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osiguranje repatrijacije naših državljana je trenutno prioritet. MVEP i Veleposlanstvo RH u Izraelu zajedno s izraelskom stranom, koja planira daljnje međunarodne letove, koordinira mogućnost prijevremenog prijevoza za državljane u najskorijem mogućem roku.

Ministarstvo vanjskih poslova preporuča hrvatskim državljanima da ne napuštaju svoje sigurno utočište dok se situacija ne stabilizira, te dok se ne pronađe mogućnost repatricije. Pozivamo naše državljane koji se trenutno nalaze u Izraelu da kontaktiraju Veleposlanstvo RH u Tel Avivu, ukoliko to već nisu učinili. Jednako tako, preporučamo im obvezno praćenje uputa Home Front Commanda (https://www.oref.org.il/en), kao i uputa izraelske vojske IDF-a i lokalnih medija. 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Tel Avivu i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u stalnom su kontaktu s EU i međunarodnim partnerima te nastavljaju pratiti stanje na terenu.

Poljska će zrakoplovima evakuirati svoje ljude iz Izraela: 'Prijeti nam novi val migranata'
Poljska će zrakoplovima evakuirati svoje ljude iz Izraela: 'Prijeti nam  novi val migranata'

Kako doznajemo, odlazak u Izrael sa skupinom hodočasnika iz Sesveta otkazala je jedna putnička agencija samo dan prije planiranog leta iz Zagreba za Tel Aviv. Skupina hodočasnika iz Dugog Sela zasad bi se, prema prvotnom planu, trebala vratiti u Hrvatsku u utorak.

- Kao hodočasnici u Svetoj Zemlji uvijek moramo biti spremni na moguće neugodne i nelagodne situacije. Međutim vjera je ona koja nas nosi. Nema razloga za zabrinutost, sve je u redu. Svi su se hodočasnici sada smirili i zajedno smo u molitvi. Javili su se svojim obiteljima  - rekao je velečasni Anđelo Maly za HKM.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji