Obavijesti

News

Komentari 19

'Oko Podravke nema rasprave, ona mora biti strateška tvrtka'

'Oko Podravke nema rasprave, ona mora biti strateška tvrtka'
1

Pal je naglasio kako su sve političke stranke jedinstvene da se Podravka vrati ne samo pod „okrilje“ države, već da se o njezinoj sudbini, odlučuje na razini Sabora

VIDEO

Na sastanku održanom u ponedjeljak u uredu Mišela Jakšića (SDP), zamjenika koprivničke gradonačelnice predstavnici klubova vijećnika Ernest Forijan (HDZ-HSS), Ivica Suvalj (Hrast), Sandra Sinjeri (SDP), Darko Tetec (HL) i predsjednik gradskog vijeća Grada Koprivnice, Zoran Gošek, zauzeli su jedinstveni stav da Vlada RH donese odluku kojom se najveća koprivnička kompanija Podravka vrati na listu tvrtki od strateškog značaja – rekao je, zamjenik Koprivničko – križevačkog župan, Ivan Pal, koji je na sastanku predstavljao županiju. 

Pal je naglasio kako su sve političke stranke jedinstvene da se Podravka, koja je uvijek bila tvrtka od strateškog interesa vrati ne samo pod „okrilje“ države, već da se o njezinoj sudbini, odlučuje na razini Sabora, a ne kao sad. 

- Oko Podravke nema pregovaranja, od Sabora tražimo da oduzme ovlasti Vladi RH kako ne bi mogla samostalno odlučivati o sudbini tvrtki od strateškog interesa za Hrvatsku. U slučaju da se naš zahtjev ne ispoštuje HSS je spreman izaći iz koalicije s HDZ-om na lokalnoj razini – poručio je Pal.

U Koprivnici su već dulje vrijeme nezadovoljni odnosom središnje vlasti prema Podravki, jer je zbog maćehinskog odnosa ta nekada vodeća prehrambena kompanija dovedena u lošiji položaj u odnosu na druge tvrtke u Hrvatskoj.

Pal kao argument navodi kako je Podravka prije 20- tak godina zapošljavala 11 tisuća radnika, a danas se broj uposlenika sveo na oko šest tisuća i to sve zbog dobiti koja je stavljena na prvo mjesto. Dobit od 400 milijuna kuna je „platila“ smanjenjem broja radnika za 1500. Moglo se otpustiti i upola manje ljudi, a prepolovljena dobit od 200 milijuna kuna bi ionako ostala impresivna.  

- U tom bi slučaju ostalo raditi 700 mladih ljudi više, što u ovoj situaciji nije zanemarivo. Kad je u pitanju Podravka, onda se prodaju spinovi o nekim višim interesima. Istina je da su Podravku razvijali radnici ovog kraja koji su na plaćama nosili teret prosperiteta tvrtke. Dukat je najbolji primjer kako prolazi domaći mljekar, jer njihovim vlasnicima nije u interesu razvijanje primarne proizvodnje. 

Isti scenarij će snaći i kooperante Podravke, ukoliko se prema njoj ne zauzme stav koji ona zaslužuje – zaključuje Pal. Dodajući kako će nikome u Podravini, a i onima koji razmišljaju u interesu Hrvatske ne pada na pamet da se proda 25 posto plus jedna dionica Podravke. U borbi za Podravku iz Koprivnice najavljuju i otvoreno pismo premijeru Oreškoviću ukoliko njihovi argumenti ne naiđu na razumijevanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...