Obavijesti

News

Komentari 63

Olujno nevrijeme u Sloveniji: Evo kada će stići do Hrvatske

Olujno nevrijeme u Sloveniji: Evo kada će stići do Hrvatske

Prognostičar Dragoslav Dragojlović kazao je kako bismo u kolovozu mogli imati više padalina od prosjeka za ovo doba godine. Krajem tjedna, najavio je, očekuju se izraženiji pljuskovi i grmljavina

VIDEO

Hladna fronta sa sjeverozapada donosi Hrvatskoj novo grmljavinsko nevrijeme u utorak. Žuti alarm upaljen je za pet regija, a prema DHMZ-u nevrijeme će iz Slovenije u Hrvatsku doći nešto prije 18 sati.

Kao posljedica fronti koje se premještaju od Alpa preko Italije, nevrijeme će u poslijepodnevnim i večernjim satima zahvatiti cijelu Sloveniju i dobar dio kontinentalne Hrvatske.

Prognoza oluja na stranici Neurje.si za prvi dan kolovoza označila je 1. stupanj opasnosti za cijeli pojas od Italije preko Hrvatske i Mađarske jer će ponegdje biti i jače oluje. Moguća je tuča.

Kasno popodne se ponajprije na sjevernom Jadranu i sjeverozapadu unutrašnjosti očekuje mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće jače izraženi, a navečer i u noći na srijedu proširit će se na istok i jug.

Prolazak olujnog pojasa bit će popraćen jačim udarima vjetra i pljuskovima, a opet će biti moguća lokalna tuča.

Vjetar većinom umjeren jugozapadni i jugoistočni, navečer uz pljuskove prolazno jak sjeverni. Na Jadranu južni i jugozapadni u okretanju na jugo.

Nestabilnosti će se nastaviti i u srijedu, a treba računati još na kišu i pljuskove većinom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije.

Podsjetimo, jedno nam nevrijeme dolazi u srijedu, a potkraj tjedna moglo bi biti i izraženijih pljuskova i grmljavine, kazao je prognostičar Dragoslav Dragojlović jučer u središnjem Dnevniku HTV-a u kojem je porazgovarao o nevremenu proteklih tjedana, ali i o onome što slijedi idućih dana.

Objasnio je i kakav nas kolovoz očekuje.

- Imamo jak signal da bi u prvoj polovici mjeseca temperatura zraka mogla biti čak malo niža od prosječnih vrijednosti za ovo doba godine, ali isto tako oborina će biti nejednoliko raspoređena. Tako da će mjestimično biti u obliku lokalnih pljuskova i grmljavine, pa postoji jak signal da će mjestimično biti čak oborina i više od prosjeka za doba godine - istaknuo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...