Obavijesti

News

Komentari 63

Olujno nevrijeme u Sloveniji: Evo kada će stići do Hrvatske

Olujno nevrijeme u Sloveniji: Evo kada će stići do Hrvatske

Prognostičar Dragoslav Dragojlović kazao je kako bismo u kolovozu mogli imati više padalina od prosjeka za ovo doba godine. Krajem tjedna, najavio je, očekuju se izraženiji pljuskovi i grmljavina

VIDEO

Hladna fronta sa sjeverozapada donosi Hrvatskoj novo grmljavinsko nevrijeme u utorak. Žuti alarm upaljen je za pet regija, a prema DHMZ-u nevrijeme će iz Slovenije u Hrvatsku doći nešto prije 18 sati.

Kao posljedica fronti koje se premještaju od Alpa preko Italije, nevrijeme će u poslijepodnevnim i večernjim satima zahvatiti cijelu Sloveniju i dobar dio kontinentalne Hrvatske.

Prognoza oluja na stranici Neurje.si za prvi dan kolovoza označila je 1. stupanj opasnosti za cijeli pojas od Italije preko Hrvatske i Mađarske jer će ponegdje biti i jače oluje. Moguća je tuča.

Kasno popodne se ponajprije na sjevernom Jadranu i sjeverozapadu unutrašnjosti očekuje mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće jače izraženi, a navečer i u noći na srijedu proširit će se na istok i jug.

Prolazak olujnog pojasa bit će popraćen jačim udarima vjetra i pljuskovima, a opet će biti moguća lokalna tuča.

Vjetar većinom umjeren jugozapadni i jugoistočni, navečer uz pljuskove prolazno jak sjeverni. Na Jadranu južni i jugozapadni u okretanju na jugo.

Nestabilnosti će se nastaviti i u srijedu, a treba računati još na kišu i pljuskove većinom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije.

Podsjetimo, jedno nam nevrijeme dolazi u srijedu, a potkraj tjedna moglo bi biti i izraženijih pljuskova i grmljavine, kazao je prognostičar Dragoslav Dragojlović jučer u središnjem Dnevniku HTV-a u kojem je porazgovarao o nevremenu proteklih tjedana, ali i o onome što slijedi idućih dana.

Objasnio je i kakav nas kolovoz očekuje.

- Imamo jak signal da bi u prvoj polovici mjeseca temperatura zraka mogla biti čak malo niža od prosječnih vrijednosti za ovo doba godine, ali isto tako oborina će biti nejednoliko raspoređena. Tako da će mjestimično biti u obliku lokalnih pljuskova i grmljavine, pa postoji jak signal da će mjestimično biti čak oborina i više od prosjeka za doba godine - istaknuo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...