Obavijesti

News

Komentari 136

"On ima prebivalište u baraci, a meni ne daju u vlastitoj kući"

"On ima prebivalište u baraci, a meni ne daju u vlastitoj kući"
4

Kako Crnoja može imati prebivalište u daščari, a meni ne daju da se prijavim u vlastitoj kući, pita se Petar Barišić iz Gunje koji se razbolio od bitke s birokracijom

VIDEO

Policija nam u srijedu nije odgovorila kako je moguće da se Mijo Crnoja mogao prijaviti i dobiti osobnu na daščari u Samoboru. Nitko se ne može prijaviti na objektu u kojem je nemoguće živjeti.

- Tko je izdao kućni broj za daščaru koja je pomoćni objekt i za koji se brojevi ne izdaju? Upitno je kako je MUP mogao izdati osobnu iskaznicu s tom adresom - upitala se i bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

Crnoja je, inače, prvo tvrdio da je na adresi prijavljen od 2013., a jučer je rekao da je na daščaru prijavljen od 2011. godine.

Da su za bivšeg policajca Crnoju vrijedili dvostruki kriteriji, svjedoči i nevjerojatan slučaj Petra Barišića (52) iz Gunje.

U borbi s birokracijom i dokazivanju da je kuća njegova se razbolio. Dobio je moždani udar i ove godine je završio u bolnici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:21

'Uzeli su mi osobnu'

- Pokušao sam se prijaviti na svoju kuću kojoj sam vlasnik. Policija je došla u terensku provjeru i zaključili su da se ne mogu prijaviti jer nije adekvatna za život - govori nam Barišić.

Živi u kombiju u dvorištu svoje kuće. Barišić na njega, naravno, ne može biti prijavljen.

Sve je počelo kad je još 2013. godine kupio kuću u Gunji , a to dokazuje i urednim vlasničkim papirima. Uređivao ju je i uselio se u nju tri mjeseca prije katastrofalne poplave u svibnju 2014. godine.

Nakon što je Vlada odlučila obnoviti cijelo poplavljeno područje, dobio je i rješenje o obnovi svoje kuće koja je teško nastradala u poplavi.

- Bio sam u susjednom selu čekajući obnovu. U to doba je došla provjeriti policija živim li u kući. Nisu me našli jer je u njoj bilo nemoguće živjeti. Neki susjedi su rekli da ja tu ne živim. Nakon toga je poništeno rješenje o obnovi, a prvi puta kad sam prelazio granicu oduzeli su mi osobnu u kojoj je adresa stanovanja bila moja kuća - govori nam Barišić.

Čisto vlasništvo i broj

Pita se kako je mogao biti u kući koja čeka obnovu. No iako se žalio, imao svjedoke na sudu koji su potvrdili da tamo živi, vlasnički list kojim dokazuje da je vlasnik, ništa nije pomoglo.

Izgubio nadu

- Sad sam prijavljen kod prijatelja kako bih imao dokument. Osobnu ne mogu dobiti na svoju kuću, a bez dokaza da živim tamo nema ni obnove. Ja sam uništen čovjek, bez igdje ičega svoga - priča nam Barišić kroz suze.

Kad je vidio da je Crnoja prijavljen na daščaru i da mu je izdana osobna iskaznica, nije mogao vjerovati da u istoj državi mogu vrijediti tako različiti kriteriji. Barišić je teško bolestan i gubi nadu da će mu itko pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u