Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

On je gurnuo dječaka (8) pod vlak, a htio je ubiti i ranije...

Habte Araya (40) je živio u Švicarskoj i bio je primjer integracije. Radio je i bio je uzoran sve do siječnja ove godine. U srpnju je htio ubiti susjedu pa je pobjegao u Njemačku. Prije napada u Frankfurtu objavio je sliku sina

Foto: Reuters/Pixsell/Facebook
75 komentara

Habte Araya (40) je u ponedjeljak gurnuo pod vlak majku i dječaka (8) u Frankfurtu. Majka i sin koji napadača nisu poznavali su bili na putu prema Austriji. Tamo su se trebali sastati s dječakovom sestrom (12) koja je ranije otišla u Austriju s tetom. Majka se uspjela spasiti, a dječaka je pregazio vlak i ubio na mjestu. 

Attack at Frankfurt Central Station NJEMAČKA: PODIGLI OPTUŽNICU Gurnuo dječaka (8) pod vlak: Muškarac je otac troje djece

Habte je pokušao pod vlak gurnuti i ženu (78) koja se uspjela obraniti, ali joj je napadač ozlijedio rame. I dalje se nagađa zašto je Habte to učinio. On je rođen u Eritreji. Pobjegao je 2006. u Švicarsku. Tražio je azil i dobio ga. Zaposlio se u prijevoznom poduzeću u Zürichu.

Attack at Frankfurt Central Station STRAVA U NJEMAČKOJ Dječaka (8) je pod vlak gurnuo zbog osvete? Dijete preminulo

Čak su ga hvalili kao dobar primjer integracije. Fotografirali su ga i za magazin zavoda za zapošljavanje. Od siječnja 2019. je bio na bolovanju zbog psihičkih problema. Pokušao je 25. srpnja ubiti svoju susjedu u Zürichu. Napao ju je nožem i davio ju je. Nakon toga ju je zajedno sa svojom suprugom zatvorio u stan. Žene su pretrpjele šok, a oslobodila ih je policija.

Nakon toga je pobjegao prvo u Basel, a onda u Frankfurt. Prilikom napada u ponedjeljak bio je trijezan i nije uzimao nikakvu drogu. 

FILE PHOTO: A locomotive engine of German railway Deutsche Bahn is seen at the main train station in Frankfurt U FRANKFURTU Gurnuo je pod vlak dječaka (8): Ozljede su bile teške, umro je..
Ranije je sa suprugom bio angažiran u crkvi i nije radio nikakve probleme. Imao je samo jednu kaznu zbog prometnog prekršaja. Prije napada na dječaka u Frankfurtu je na svojem Facebook profilu objavio fotografiju sina. Habte ima troje djece koja su stara jednu, tri i četiri godine, piše Blick. 
Možda vas zanima i ovo:
Message