Obavijesti

News

Komentari 7

On je zvijezda proslave: Sa 87 plesao uz techno u dva u noći

Zagrepčanin Miljenko za sebe voli reći da je najstariji plesač stepa na svijetu. Za proslavu na Trgu obukao ponio je svoje step cipele te je plesao sa djevojkama

VIDEO

Trg bana Jelačića već je bio skoro prazan nakon proslave ulaska Hrvatske u EU. Samo iz jednog kuta pored Manduševca je još dopirala elektronska glazba, glasni zvižduci i pljesak. Erupciju oduševljenja izazivao je na pozornici Miljenko Pinterić. U dva ujutro sa svojih 87 godina plesao je na zvuke glazbe koja se nije mogla niti zamisliti u njegovoj mladosti.

Došao sam na proslavu ulaska u Europsku uniju kako bih plesao. I sada plešem – kaže nam Pintarić. 

Zagrepčanin Miljenko za sebe voli reći da je najstariji plesač stepa na svijetu. Za proslavu na Trgu ponio je svoje step cipele. Iako se njihov zvuk nije mogao čuti dok se on sa slamnatim šeširom elegantno kretao po  pozornici, to mu i nije bilo važno. Za razliku od ostalog dijela programa, nizozemska DJ-ica Isis ga je pokrenula. Ne zovu je bez razloga „noćnom gradonačelnicom Amsterdama“. 

Nemoj se pokolebati ako te nitko ne zove. Probaj sam 

Stotinjak mladih koji su se našli na posljednjem nastupu programa tražilo je da Miljenko ostane na pozornici glasnim odobravanjem. Ipak, kada se spustio i zamijenio svoje step cipele sa sandalama, nastavio je ispred pozornice plesati s mladim djevojkama. Zbog slušnih aparata i glasne glazbe, komunikacija je bila otežana, ali govor plesa svi su razumjeli.

- Nemoj se pokolebati ako te nitko ne zove. Probaj sam - kazao je Miljenko Pinterić razočaran jer ga nisu uključili u proslavu ulaska u EU. Pokušao se ponuditi, no nisu imali sluha. 

- Želio sam plesati na nekoj pozornici. Bio sam i do ministrice kulture, no poslali su me dalje – prepričava dan kasnije Pinterić. 

Želio sam plesati na nekoj pozornici. Bio sam i do ministrice kulture, no poslali su me dalje

No nije odustao. 

- Došao sam na trg oko 23.30. Stao sam kraj manje pozornice i počeo plesati. Onda su me ljudi pogurnuli na pozornicu. Plesao sam i svi su bili oduševljeni i pljeskali mi. Kad sam sišao svi su se željeli sa mnom fotografirati. Pa su me opet zvali gore - neumorno je plesao i sa svima se fotografirao. 

- Iznenadila me zainteresiranost mladih. I moj žirardi šešir bio je atrakcija. Bilo je nerežirano, no zgodno. Zadovoljan sam jer sam plesao, no razočaran jer sam se sam morao pogurnuti - dodao je najstariji steper.

Iznenadila me zainteresiranost mladih. I moj žirardi šešir bio je atrakcija

Gospodin Pintarić je tako na neobičan način zatvorio proslavu ulaska u EU. Step pleše od svoje mladosti nakon što je prvi puta vidio filmove čuvenog plesača  Freda Astairea. Unatoč svojim godinama, step pleše barem pet puta tjedno, što mu je i donijelo jednu od uloga u predstavi Montažstroja „55+“ koja je ukazivala da i stariji sugrađani društvu spremni ponuditi daleko više nego se pretpostavlja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature