Obavijesti

News

Komentari 85

On zna kako da zemlja preživi krizu: 'Mladi, radite besplatno'

On zna kako da zemlja preživi krizu: 'Mladi, radite besplatno'
3

Guverner kandske banke Stephen Poloz savjetovao je nezaposlenim mladima da volontiraju i tako stječu radno iskustvo dok se tržište rada u toj zemlji ne oporavi

VIDEO

Guverner kandske banke, Stephen Poloz ima rješenje za visoku stopu nezaposlenosti među mladima u toj zemlji - neka rade besplatno. Poloz vjeruje da je to dobar način da 'ispune vrijeme' dok se kanadsko gospodarstvo ne oporavi, javlja RT.

- Imati u životopisu iskustvo besplatnog, volonterskog rada je vrlo vrijedno. To je jedan od načina na koji se možete suprotstaviti aktualnom stanju. Stječite pravo životno iskustvo čak i onda kada ste obeshrabreni, pa makar radili besplatno - rekao je Poloz novinarima.

Izjava je izazvala val nezadovoljstva i i gorčine među mladima i političkim oponentima.  No, Poloz nije dao ostavku. Inače, on godišnje zarađuje 435.000 dolara

U Kanadi je 13,5 posto nezaposlenih mladih, odnosno oko 200.000 ljudi. Od početka recesije 2008. godine ta se brojka stalno povećava.

Ukupna stopa nezaposlenosti u Kanadi iznosi 6,8 posto.

- Siguran sam da svatko u ovoj prostoriji zna barem jednu obitelj s djetetom koje živi u podrumu obiteljske kuće, još uvijek s roditeljima. Prilično sam siguran da ni jedno od njih nije u prijevremenoj mirovini - rekao je Poloz u ponedjeljak.

Izjava je, očekivano, izazvala val nezadovoljstva i i gorčine među mladima i političkim oponentima.  Poloz, koji godišnje zarađuje 435.000 dolara, nakon ove izjave nije dao ostavku.

Liberal Scott Brison uzvratio je Polozu kako si neplaćeni rad možda mogu priuštiti mladi iz bogatijih obitelji, ali većina nije u toj poziciji.

- Ima istine u tome, ali mislim da svatko treba zgrabiti priliku koja mu se pruži - rekao je Poloz.

'Neka on radi besplatno. Ako mi ne trebamo jesti, ne treba ni on'

- Mislim da bi Poloz  trebao raditi besplatno i svu svoju plaću podijeliti nezaposlenim mladima. Ako mi ne trebamo jesti, ne treba ni on - samo je jedan od brojnih komentara na društvenim mrežama koje su mladi uputili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa