Obavijesti

News

Komentari 169

Oni piju, mi plaćamo: Najviše vole nazdraviti uz vino, pivo...

Oni piju, mi plaćamo: Najviše vole nazdraviti uz vino, pivo...
5

U Saboru se u tri godine mandata aktualnog saziva popilo 786 kilograma kave, 27.478 litara mineralne vode i 625 litara negazirane vode, 8369 litara soka...

VIDEO

U Saboru se u tri godine mandata aktualnog saziva popilo 786 kilograma kave, 27.478 litara mineralne vode i 625 litara negazirane vode.

Od prosinca 2011. godine do listopada prošle godine popilo se 8369 litara soka, 3022 litre piva, 2191 litra vina i 324 litre pjenušaca.

Pokretanje videa...

24sata 01:10

Od žestokih pića najbolje ide Viljamovka koje je istočeno 45,15 litara, popila se 41 litra pelinkovca i 27 litara rakije. Podaci su to koje smo dobili od Sabora za potrošnju bezalkoholnih i alkoholnih pića za aktualni saziv Sabora. Dio tih pića plaćen je iz službenih troškova reprezentacije, a dio je plaćen u gotovini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz podataka je vidljivo da se u aktualnom sazivu manje pije nego što je to ranije bio slučaj . U prošlom mandatu veći su bili troškovi za reprezentaciju, odnosno potrošnja pića tijekom službenih protokolarnih sastanaka, proslava, svečanosti i ručkova. Do 2009. godine u trošak reprezentacije ulazile su kava i voda koja se dijelila članovima na sastancima radnih tijela. Zbog krize i štednje na sjednicama radnih tijela na ime reprezentacije već dulje može se dobiti samo negazirana voda.

Saborski zastupnici, službenici, ali i posjetitelji, što uključuje službenike Vlade i ministarstva, vanjske članove radnih tijela, sudionike okruglih stolova, prezentacija, seminara, te saborski izvjestitelji bez obzira na to koje piće žele popiti, njega na šanku moraju i platiti.

Treba napomenuti i to da dužnosnici, što uključuje zastupnike i ministre, plaću dobivaju iz proračuna. Kafić posljednjih godina uglavnom zjapi prazan , a tome je kumovala i zabrana pušenja u javnim prostorima koja je na snagu stupila 2008. godine. Tek rijetki zastupnici sjednu i u kafiću popiju piće. U ranijim vremenima kafić je bio mjesto u kojem se tražila stolica više. Zastupnik Damir Kajin smatra da slika iz kafića samo govori o otuđenosti i podjeli, ali i o ljudima u parlamentu.

- Mislim da si ono s kim se družiš. Što će netko popiti u društvu osobna je stvar - kazao je.

Naveo je da on nikome nije ostao dužan i poručio da je za njegov stol dobro došao svaki zastupnik bez obzira na to iz koje je političke opcije.

- Kad god ručam, popijem dva decilitra crnog vina. Nemojmo glumiti nešto što nismo - kaže Damir Kajin.

Njega su 2007. godine televizijske kamere snimile kako spava u vrijeme sjednice, a tada su novinari tvrdili da je tijekom dana pio pivo.

- Često su trezveniji oni koji znaju popiti čašicu više nego oni koji ne piju - rekao je tada Kajin koji ni danas ne bježi od te izjave. Ipak, napominje da to ne znači da je “popio čašicu više nego što dolikuje”. Ne namjerava se odricati onoga po čemu se Istra prepoznaje, a to je dobro crno, a jednako tako i sjajno bijelo vino. Laburist Dragutin Lesar u ranijim godinama u Saboru je znao popiti čašu bijelog vina, ali navike je promijenio.

- Ne sjećam se kada sam zadnji put popio vino. U Saboru svaki dan u vrijeme zasjedanja popijem dvije kave i vodu što sam platim - kazao nam je Lesar kojeg se može vidjeti na terasi zbog pušenja.

Kajin spavao u klupi, Grbin ne pije alkohol u Saboru

Zastupnika Damira Kajina televizijske kamere snimile su 2007. godine kako spava u zastupničkoj klupi. Peđa Grbin (SDP) u Saboru ne pije alkohol, ali to nije bio slučaj kad je u kafiću u Puli pijan pjevao Thompsonove pjesme.

Pokretanje videa...

24sata 01:40
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag