Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
47 komentara

Oni su Ponos Hrvatske 2011.! Pogledajte tko su dobitnici...

Dobročinitelji iz cijele Hrvatske 22. siječnja u Hrvatskom narodnom kazalištu primili su nagrade za dobra djela. Podsjetite se što su učinili i zašto su Ponos Hrvatske

24sata
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
47 komentara

U nedjelju 22. siječnja dodijeljena je nagrada Srce na dlanu ljudima koji su nesebično pomagali drugima i odvajali od sebe kako bi potrebitima omogućili svaki oblik pomoći. 

Olgica i Krešimir Župan svoje su dugogodišnje susjede spasili od smrti kada je bager počeo rušiti njihovu kuću.

Svećenik Ivica Zirdum (71) godinama prikuplja novac i gradi kuće za siromašne obitelji u Đakovu i okolici. 

Hrabra Maja Šuman (18) uspjela se oporaviti od naleta vlaka u Zagrebu i nastaviti se baviti stolnim tenisom. 

Frizerke iz Zagreba, Marija Tašić (21), Ana Markovinović Žižanović (55) i Biljana Svalina (31) besplatno uređuju djecu iz domova za nezbrinutu djecu.

 Avanturistica Mirjana Kmačić Pellizzer (48) maratonima diljem svijeta prikuplja novac i šalje ga siromašnoj djeci u Čileu, Egiptu i Kini. 

Prijatelji Matija Mutka i Valentino Pongračić spasili su svojeg kolegu Mihaela Luku Šnajdera na kojeg su pali električni vodovi. Postali su nerazdvojni prijatelji.

Policajci Damir Begović (43) i Nikola Škulec (24) iz PP Dugo Selo spasili su muškarca koji je odlutao u zimsku noć nakon svađe. 

Damir Cvetković (47), profesor latinskog jezika u Bjelovaru svojeg je učenika obranio od napada nasilnih kolega za koje se još danas ne zna zašto su ga počeli udarati. 

Osječanka Ena Šarac unatoč tumoru na mozgu ne gubi optimizam i piše stihove o svojoj bolesti. 

Mladi Stjepan Mirković (21) je okupio kolege iz Auto kluba Slavonija te su uspjeli prikupiti novac za pomoć jednoj siromašnoj obitelji koja je svoju nesreću objavila u oglasu. 

Djeca humanitarca Damira Gala (55) i nakon njegove smrti nastavljaju njegovim stopama i dalje pomažući kome je potrebno. 

Zaštitar Zdenko Milošević (62) iz Splita unatoč propucanoj nozi uspio je obraniti zaposlenike banke od naoružanog pljačkaša. 

Liječnici Darko Chudy i Vedran Deletis uspješno su obavili složenu operaciju na Josipu Kokezu (21) te ga vratiti u život.

 Volonterska skupina Crveni nosevi uveseljava djecu u bolnicama. 

Mladi znanstvenik Tomislav Smoljanović uspio je spriječiti daljnju prodaju američkog lijeka u Hrvatskoj koji je na pacijentima ostavljao nepopravljive posljedice. 

Poštenjak Hrvoje Bilić (40) čak je pet puta u životu pronašao veće svote novca i svaki put ih vratio vlasnicima bez naknade. 

Zdenko Husnjak (43) je nakon teške prometne nesreće unatoč ozljedama uspio spasiti stradale u drugom automobilu. 

Neustrašivi gasitelji iz Siska svojom su hrabrosti uspjeli spriječiti katastrofu nakon požara u Ininoj rafineriji. 

Zaposlenici dječjeg vrtića Krijesnica iz Hrvatske Kostajnice šest su mjeseci radili bez plaće kako bi zbrinuli djecu.

 Superdjevojčica Ranka Njegovanović (11) iz   uz školske obveze brine za teško bolesnu majku, trogodišnjeg brata, prabaku i pradjeda. 

Mladi policajac Mario Stipetić (23) iz Ogulina nakon prometne nesreće od smrti je spasio ozlijeđenu Ines (22). 

Umirovljenici Danica i Martin Bilić (74) iz Klokočevca kod Bjelovara već 20 godina se bave humanitarnim radom i pomažu u Caritasu i šalju novac afričkoj djeci. 

Matea Pranješ (15) i Kristian Mijoč (15) starijem paru su spasili živote kada su ih u posljednji trenutak izvukli ispred jurećeg vlaka. Par im se nikada nije zahvalio. 

Dodjelu zaključujemo sa obitelji Čelik koja je ispunila obećanje i nakon smrti svojih prijatelja i kumova usvojila njihovo troje djece. Uz svoje dvoje Ivanka i Ivica Čelik danas imaju petero djece.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message