Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
42 komentara

'Oni učitelji koji daju najviše od sebe moraju biti nagrađeni'

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila predsjednike Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama koji su je izvijestili o zahtjevima sindikata i tijeku pregovora s Vladom

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Osnovnu školu Luka u Sesvetama
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
42 komentara

Hrvatska predsjednica primila je predsjednicu Sindikata hrvatskih učitelja Sanju Šprem i predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalinca.

Zagreb: Vadi RH predana najava štrajka u osnovnom i srednjoškolskom sustavu | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednica je u razgovoru istaknula kako se od početka svojega mandata, prije svega zalaže da se svim učenicima u Hrvatskoj osiguraju jednaki uvjeti obrazovanja, priopćeno je u subotu iz Ureda predsjednice RH.

'Nastavnike i učitelje se u svakom trenutku mora pitati za mišljenje'

- Oni učitelji i nastavnici koji daju najviše od sebe kako bi izgradili našu djecu, na kojoj Hrvatska ostaje, moraju biti imenom i prezimenom prepoznati, nagrađeni i u svakom trenutku pitani za mišljenje. Moramo se odmaknuti od obrazovnih modela prošlosti i najboljima dati više, jer oni daju našoj djeci najviše! -  upozorila je Predsjednica te dodala kako „ne smijemo zaboraviti da su, uz roditelje, upravo učitelji oni koji vode učenike kroz proces učenja i odrastanja, imaju važnu ne samo obrazovnu, nego i odgojnu ulogu. Odgajajući našu djecu, oni odgajaju Hrvatsku“.

Mnogi primjeri naših nagrađivanih učenika koji osvajaju i prva mjesta na međunarodnim natjecanja dokazuju koliko je važna motiviranost, entuzijazam i iznad svega izvrsnost njihovih mentora, istaknula je.

ANDREJ PLENKOVIĆ: 'Školskim sindikatima ponudili smo povećanje od 2 posto...'

Čestitajući svim učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima Svjetski dan učitelja, predsjednica Grabar-Kitarović u svojoj poruci istaknula je kako se svi zajedno trebamo truditi da se toj časnoj i za suvremeno društvo iznimno važnoj profesiji vrati zasluženi dignitet.

Potrebna je snažna potpora cijeloga društva, posebno roditelja koji mogu aktivno pridonijeti konstruktivnom kreiranju i usvajanju nove metodologije obrazovanja koja će našu djecu učiniti aktivnijima, samopouzdanijima, koja će ih naučiti kritičkom razmišljanju, selektiranju, ali i vrednovanju danas lako dostupnih informacija, poručila je hrvatska predsjednica.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message