Obavijesti

News

Komentari 0

Opačić: Građani će izgubiti glavu ako prijave zločine

Opačić: Građani će izgubiti glavu ako prijave zločine
1

Ministar Berislav Rončević iznio je podatke o padu kaznenih djela. Međutim, zastupnici su ga iskritizirali pozivajući se na slučaj Ritz, Miljuš...

VIDEO

Zagreb je jedan od najsigurnijih europskih metropola, ali može biti još i bolje, utvrdio je ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević u sabornici predstavljajući izvješće o radu policije u 2007. godini i prvih pet mjeseci 2008. godine. Iznio je podatke o padu broja kaznenih djela. Priznaje da ubojstva i premlaćivanja u javnosti stvaraju pojačan osjećaj nesigurnosti i tvrdi da policija radi svoj posao, ali da se rasvjetljavanje kaznenih djela ne može očekivati u kratkom roku. Policija, ističe, još radi na rasvjetljavanju slučajeva iz 2003. poput premlaćivanje predsjednika Uprave Privredne banke Bože Prke, kolumnista Denisa Kuljiša, do slučaja ranjavanja nekadašnjeg suvlasnika Nove TV Ivana Čalete.
- Da, ministre, ne osjećamo se sigurno, Građanima šaljemo poruku: Da, prijavite, ukažite i izgubit ćete glavu - rekla je SDP-ova Milanka Opačić. Izvješće je kritizirao i koalicijski partner vladajućih, SDSS-ov Milorad Pupovac.
- Namjestili ste si statistiku protiv grubih činjenica s kojima se svakodnevno susrećemo - rekao je Pupovac.
- Što se događa u slučaju Miljuš, Rađenović, Galinec i Ritz, ali sa slučajem Gašparac - upitala je HNS-ova Vesna Pusić i od Vlade zatražila odgovore na konkretna pitanja. Zanima je i zašto se u akciji Indeks profesore privodilo pred fotoaparatima. Pusić je upozorila i na problem nefunkcioniranja pravosuđa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku