Obavijesti

News

Komentari 76

Opačić: Pankretiću ne treba vjerovati ni kad darove nosi

Opačić: Pankretiću ne treba vjerovati ni kad darove nosi
1

Kukuriku koalicija protivi se potezu Božidara Pankretića koji je bez odobrenja SDP-ovih načelnika koristio slike s potpisivanja ugovora kao promidžbeni materijal

VIDEO

Nakon reagiranja Martine Dalić i HDZ-a na nekorektnu kampanju Božidara Pankretića(HSS) u 7. izbornoj jedinici u srijedu je priopćenjem reagirala i Kukuriku koalicija, odnosno SDP-ova koordinatorica u istoj jedinici Milanka Opačić u kojem kaže da su na gorak način spoznali da Pankretiću ne treba vjerovati ni kad darove nosi.

- Ministar Pankretić je bez znanja i odobrenja SDP-ovih načelnika iskoristio fotografije s potpisivanja ugovora o sufinanciranju projekata u njihovim sredinama. Načelnici će uputiti žalbu Državnom izbornom povjerenstvu i etičkom povjerenstvu sa zahtjevom da se povuče sporni promidžbeni  materijal – stoji u priopćenju Milanke Opačić, te navodi kako je svakom SDP-ovom gradonačelniku ili načelniku prije stranačkog interesa bitniji opći interes građana gradova i općina. 

Navodi kako nitko nema pravo od njih odbiti financijsku pomoć za projekte s državne razine bez obzira tko bio na vlasti RH i iz kojeg razloga sredstva osigurava. U SDP-u smatraju da je tako bilo i sa sredstvima koje je ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić u posljednje vrijeme obećavao širom sedme izborne jedinice u koju je u posljednje četiri godine rijetko svraćao, te da mu na pameti nije bila dobrobit tih krajeva već je novac poreznih obveznika povukao iz proračuna pred same izbore za osobne interese. 

- Kako drugačije protumačiti neshvatljiv potez da ministar sada nakon što je posjetio mjesta gdje je obećavao državni novac za projekte i slikao se s načelnicima i gradonačelnicima, iste te slike koristi kao vlastiti predizborni materijal – stoji u priopćenju u kojem Opačić navodi da je ovdje riječ neviđenoj manipulaciji ministra Pankretića i to ne samo zbog zlouporabe položaja ministra u stranačke svrhe, nego i grube, nekorektne manipulacije načelnicima i gradonačelnicima koji su se po dužnosti i za dobro svojih sredina, a ne u predizborne svrhe sastajali s ministrom Pankretićem.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
AVIONI OBIŠLI HRVATSKU

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

VUKOVAR - Bilo ih je prekrasno vidjeti u Vukovaru. Letjeli su prvo iznad vojarne, zatim iznad Vodotornja i bolnice. Baš prekrasan prizor. Nisu ni upola glasni kao primjerice Mig-ovi koji su u iznad Vukovara letjeli na Dan branitelja. Ovdje su prošli samo jednom i nastavili su dalje prema ostalim dijelovima Slavonije - javlja nam čitatelj Domagoj Astaloš iz Vukovara. Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak borbeni avioni Rafale preletjeti su područje Hrvatske, a snimke prelijetanja su nam poslali i čitatelji iz Bjelovara i Belog Manastira.