News

Komentari 139

Opačić bijesna: Vlada je učinila dvostruko više od prethodnika

Opačić bijesna: Vlada je učinila dvostruko više od prethodnika

Ministrica soc. politike i mladih reagirala je na članak The Economista koji opisuje Hrvatsku kao zemlju u kojoj gospodarstvo stagnira zbog nezainteresiranosti Vlade

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić komentirala je članak britanskog The Economista koji stanje u Hrvatskoj opisuje vrlo pesimistično. Crna slike Hrvatske za ministricu nije realna. Poručila je da napisi da je Vlada nezainteresirana vrijeđaju i nisu točni.

- Ova Vlada radi dvostrukim kapacitetima u odnosu na sve prethodne koje su nas uvalile u probleme jer deset godina nisu ništa radile. Od toga da smo uveli red, neke stvari počeli u smislu reformi, neke smo već i završili - rekla je Opačić za HRT.

Podsjetimo, The Economist je opisao Hrvatsku kao zemlju  u kojoj gospodarstvo stagnira zbog nezainteresiranosti Vlade, nezaposlenost raste, a mladi su zatrovani mržnjom. Unatoč lošoj gospodarskoj slici, Hrvatska odbija vodstvo u EU, dodaje ovaj ugledni tjednik. U nastavku piše kako su ratni veterani i mladi daleko konzervativniji od svojih roditelja.

Tjednik se dotaknuo i procjena predsjednika Ive Josipovića koji nije puno optimističniji. Kazao je da je zemlja rascijepljena netolerancijom prema onima koji drugačije misle, žive, mole se, pišu i govore.

Najčitaniji članci