Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Opasna igra: Sprava protiv krtica dječaku raznijela šaku

Bilo je to jedno uobičajeno, mirno predvečerje. Dijete je aktiviralo uređaj koji u sebi ima eksplozivni naboj. Liječnici u Klaićevoj bolnici satima su mu spašavali šaku

Foto: 24sata/
46 komentara

Bilo je to jedno uobičajeno, mirno predvečerje u dvorištu obiteljske kuće u Budančevici pokraj Kloštra Podravskog. Djeca su se igrala na travnjaku, a otac je bio iza kuće sa pčelama.

Tako pričaju susjedi i svjedoče da je u tom trenutku, oko 19.30 sati, nešto jako puklo. Začuo se potom i plač djeteta, koje su majka i otac ubrzo odvezli automobilom. Najmlađi dječak star dvije godine pronašao je u dvorištu uređaj za uništavanje voluharica čiji se mehanizam sastoji od plinskog metka i keramičke pločice. Mehanizam je dječji prstić zamijenio za glodavca i aktivirao se, a eksplozija je djetetu raznijela šaku. Roditelji su ga automobilom prevezli u koprivničku bolnicu, otkud je kolima Hitne pomoći prebačen u Kliniku za dječje bolesti u zagrebačkoj Klaićevoj.

Spasili četiri prsta

- Dječak je imao vrlo teške ozljede šake te je operiran u noći na srijedu na Odjelu opeklina i plastično rekonstrukcijske kirurgije. Prim. dr. Zoran Barčot i dr. Rok Kralj uspjeli su napraviti čudo u operaciji koja je trajala gotovo pet sati. Dječak se sad uspješno oporavlja, a još je rano govoriti o prognozama koje se tiču funkcije ozlijeđene šake - rekao nam je dr. Zoran Bahtijarević, ravnatelj Klaićeve, naglasivši kako se ovakve stvari događaju jer nema sustavne edukacije koja bi spriječila nesreće, odnosno prevencija u našoj državi doslovce je katastrofalna.

Uz dječaka su u bolnici cijelo vrijeme i roditelji, a neslužbeno doznajemo da su mu liječnici uspjeli spasiti četiri prsta.

Posao za inspekcije

Pretpostavlja se da je mališan vidio uređaj koji je bio dobro zaštićen pokraj rupe od voluharica i nekako ga izvadio, a to je bilo dovoljno da se aktivira streljivo. Opasni uređaj je bio originalno zapakiran i kupljen u okolici Čakovca. Prvi susjed koji također ima problema s voluharicama na svojem travnjaku ima uređaj baziran na ultrazvuku. Bio je zatečen kad smo mu rekli da se dječak ozlijedio spravom koja u sebi ima eksplozivnu napravu.

On u utorak nije bio kod kuće, ali nam je rekao kako bi se inspekcije trebale pozabaviti takvim napravama koje mogu nanijeti ozljede.

Očevid su nakon svega obavili službenici iz PP Đurđevac, a izvještaj će dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu.

Možda vas zanima i ovo:
Message