Obavijesti

News

Komentari 39

Opasnost od poplava: Krenula bujica u Tršću, diže se Kupa

Opasnost od poplava: Krenula bujica u Tršću, diže se Kupa
3

Hrvatsku je zahvatilo nevrijeme, a Meteoalarm je izdao niz upozorenja. U Karlovcu se spremaju za moguće poplave, a u dijelovima Gorskog kotara poplavljene su štale, voda je došla do praga kuća...

VIDEO

Velike kiše koje nezaustavljivo padaju tijekom dana napravile su probleme na istarskom području te u Gorskom kotaru i Lici.

Europski sustav za prognoziranje oluja, izdao je drugi stupanj upozorenja za veliki dio Hrvatske, BiH, Crnu Goru i Albaniju. Upozoravaju na izražene oborine, jake nalete vjetra i u manjoj mjeri pijavice.

U Karlovcu se spremaju za moguće poplave

Pravovremena priprema organizacije za mjere mogućih rizika - bio je cilj današnjeg zasjedanja Stožera civilne zaštite Karlovca i to u proširenom sastavu, s onim Karlovačke županije, piše Kaportal.hr.

Načelnik Stožera CZ grada Karlovca i karlovački zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak predstavio je organizacijsku strukturu stožera te mjere funkcioniranja, raspoloživost opreme i ljudi kao i mjere koje se u narednom razdoblju planiraju realizirati na području grada Karlovca te usklađivanja stanja i obrane kod poplava.

Rijeka je danas doslovno 'grad koji teče', odsječeni neki otoci
Rijeka je danas doslovno 'grad koji teče', odsječeni neki otoci

Biljana Željeznjak, voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda, također je predstavila aktivnosti djelovanja Hrvatskih voda, kao i zapovijednik Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca Miroslav Rade, koji je pobliže objasnio operativne snage vatrogastva i djelovanje u slučaju katastrofa, izvijestili su iz Grada.

Obilni pljuskovi i grmljavina

Prognoza DHMZ-a upozorava na lokalno izraženije pljuskove i grmljavinu na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu. Puše umjeren, na udare ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu i jugozapadni.

Meteoalarm je za područje Jadrana izdao upozorenja. Zbog obilne kiše žuto je upozorenje na snazi za cijelu obalu sve do sutra. Za danas je na snazi narančasti alarm za Liku, Gorski kotar i Istru.

Velike količine kiše prognozirane su na istarskom području te u Gorskom kotaru i Lici, a kasnije i u Dalmaciji.

Upozorenje iz HAK-a

HAK upozorava na moguće odrone, a vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog poplave zabranjeno je prometovanje na pojedinim županijskim i lokalnim cestama:

• ŽC5031 Plešce-Zamost i Zamost-Čabar;
• ŽC5033 Zamost-Brod na Kupi;
• LC58003 Ravnice-Makov Hrib.

Vatrogasci u Delnicma su u stanju pripravnosti. Vatrogasci iz Broda na Kupi vratili su se s nekoliko intervencija jer je, kažu, uzalud ispumpavati jer se voda vraća. Koliko vode izbace, toliko se ona ponovno vrati. Kažu da će čekati da se smanji vodostaj da pomognu ljudima, piše Dnevnik.hr.

- U mjestu Tršće je krenula bujica i poplavila neke štale i do 30 centimetara visine. Voda se nalazi 10 centimetara od praga kuća u mjestu Ravni. Tamo će vatrogasci također imati besanu noć. Kupa je brza i brzo se diže. Problema bi moglo biti kod Lukovdola. Sva ova voda kasnije će ići prema Karlovcu. Za mnoge vatrogasce, cestare, odnosno interventne ljude, bit će ovo besana noć - javlja reporter Dnevnika.

Kiša potopila i riječke ulice

U prekidu su trajektne, katamaranske i brodske linije.

Neumoljiva kiša potopila je i riječke ulice. Prema prognozi DHMZ-a, kiša će na Riječkom području nastaviti padati i dalje tijekom današnjeg dana, ali i u srijedu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:07
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa