Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

Opasnost od poplava: Krenula bujica u Tršću, diže se Kupa

Hrvatsku je zahvatilo nevrijeme, a Meteoalarm je izdao niz upozorenja. U Karlovcu se spremaju za moguće poplave, a u dijelovima Gorskog kotara poplavljene su štale, voda je došla do praga kuća...

Foto: čitatelj 24sata
39 komentara

Velike kiše koje nezaustavljivo padaju tijekom dana napravile su probleme na istarskom području te u Gorskom kotaru i Lici.

Foto: čitatelj 24sata

Europski sustav za prognoziranje oluja, izdao je drugi stupanj upozorenja za veliki dio Hrvatske, BiH, Crnu Goru i Albaniju. Upozoravaju na izražene oborine, jake nalete vjetra i u manjoj mjeri pijavice.

Foto: čitatelj 24sata

U Karlovcu se spremaju za moguće poplave

Pravovremena priprema organizacije za mjere mogućih rizika - bio je cilj današnjeg zasjedanja Stožera civilne zaštite Karlovca i to u proširenom sastavu, s onim Karlovačke županije, piše Kaportal.hr.

Foto: čitatelj 24sata

Načelnik Stožera CZ grada Karlovca i karlovački zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak predstavio je organizacijsku strukturu stožera te mjere funkcioniranja, raspoloživost opreme i ljudi kao i mjere koje se u narednom razdoblju planiraju realizirati na području grada Karlovca te usklađivanja stanja i obrane kod poplava.

VIDEO: KAOS NA JADRANU Rijeka je danas doslovno 'grad koji teče', odsječeni neki otoci

Biljana Željeznjak, voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda, također je predstavila aktivnosti djelovanja Hrvatskih voda, kao i zapovijednik Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca Miroslav Rade, koji je pobliže objasnio operativne snage vatrogastva i djelovanje u slučaju katastrofa, izvijestili su iz Grada.

Obilni pljuskovi i grmljavina

Prognoza DHMZ-a upozorava na lokalno izraženije pljuskove i grmljavinu na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu. Puše umjeren, na udare ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu i jugozapadni.

Meteoalarm je za područje Jadrana izdao upozorenja. Zbog obilne kiše žuto je upozorenje na snazi za cijelu obalu sve do sutra. Za danas je na snazi narančasti alarm za Liku, Gorski kotar i Istru.

Velike količine kiše prognozirane su na istarskom području te u Gorskom kotaru i Lici, a kasnije i u Dalmaciji.

Upozorenje iz HAK-a

HAK upozorava na moguće odrone, a vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog poplave zabranjeno je prometovanje na pojedinim županijskim i lokalnim cestama:

• ŽC5031 Plešce-Zamost i Zamost-Čabar;
• ŽC5033 Zamost-Brod na Kupi;
• LC58003 Ravnice-Makov Hrib.

Vatrogasci u Delnicma su u stanju pripravnosti. Vatrogasci iz Broda na Kupi vratili su se s nekoliko intervencija jer je, kažu, uzalud ispumpavati jer se voda vraća. Koliko vode izbace, toliko se ona ponovno vrati. Kažu da će čekati da se smanji vodostaj da pomognu ljudima, piše Dnevnik.hr.

- U mjestu Tršće je krenula bujica i poplavila neke štale i do 30 centimetara visine. Voda se nalazi 10 centimetara od praga kuća u mjestu Ravni. Tamo će vatrogasci također imati besanu noć. Kupa je brza i brzo se diže. Problema bi moglo biti kod Lukovdola. Sva ova voda kasnije će ići prema Karlovcu. Za mnoge vatrogasce, cestare, odnosno interventne ljude, bit će ovo besana noć - javlja reporter Dnevnika.

Kiša potopila i riječke ulice

U prekidu su trajektne, katamaranske i brodske linije.

Foto: čitatelj 24sata

Neumoljiva kiša potopila je i riječke ulice. Prema prognozi DHMZ-a, kiša će na Riječkom području nastaviti padati i dalje tijekom današnjeg dana, ali i u srijedu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message