Obavijesti

News

Komentari 3

Opći štrajk paralizira Belgiju: Zatvoreni aerodromi, škole...

Gotovo svi sektori pogođeni su štrajkom od javnog prijevoza, luka, komunalnog poduzeća, pošte, bolnica do škola, a od utorka navečer prekinut je i zračni promet

VIDEO

Belgija je u srijedu u velikoj mjeri paralizirana i usporena zbog općeg štrajka koji su organizirali sindikati nakon neuspjelih pregovora o povećanju plaća, socijalnih naknada i mirovina.

Gotovo svi sektori pogođeni su štrajkom od javnog prijevoza, luka, komunalnog poduzeća, pošte, bolnica do škola, a od utorka navečer prekinut je i zračni promet.

Nijedan zrakoplov neće moći sletjeti ni poletjeti iz belgijskih zračnih luka, što bi moglo utjecati i na dolazak delegacija na sastanak ministara obrane zemalja članica NATO-a, koji se u srijedu i četvrtak održava u Bruxellesu.

Dolazak hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića na ovaj sastanak nije ni predviđen zbog rasprave u Saboru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dio ministara vjerojatno će morati sletjeti na neku od obližnjih zračnih luka u Nizozemskoj ili Njemačkoj.

Belgijski mediji javljaju da je stanje na željeznici prilično mirno, nema uobičajenih gužvi iako prometuje samo oko polovice vlakova. Javni prijevoz u Bruxellesu u većoj mjeri je potpuno ili djelomično zaustavljen.

Ovo je jedan od najvećih štrajkova u Belgiji u posljednjih nekoliko godina. Sindikati su se za njega odlučili nakon neuspjelih pregovora s poslodavcima. Sindikati su tražili povećanje minimalnih plaća, socijalnih naknada i mirovina. Poslodavci traže ograničenje uobičajenog povećanja plaća u skladu s inflacijom na najviše 0,8 posto.

Štrajk organiziraju tri velika sindikata --FGTB (socijalisti), CSC (kršćani) et CGSLB (liberali) i on obuhvaća sve sektore u Belgiji, kao javni tako i privatni.

Sindikati traže i bolje uvjete za umirovljenje. 

Zadnji veliki opći štrajk u Belgiji bio je održan u prosincu  2014.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.