Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Općinski sud u Požegi potvrdio optužnicu protiv Tomaševića

Mara Tomašević povukla je optužbe protiv supruga bez objašnjenja, ali to ne utječe na kazneni postupak jer se radi o djelima koja se progone po službenoj dužnosti, objasnila je zamjenica predsjednika suda

Alojz Tomasevic, pozeski zupan
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
55 komentara

Nakon velikog preokreta u kojem je supruga Mara Tomašević povukla svoj iskaz, Sud u Požegi je odlučio da je optužnica pravomoćna, javlja N1.

Mara Tomašević sredinom je siječnja povukla je sve optužbe protiv supruga bez ikakvog objašnjenja. Zamjenica predsjednika Općinskog suda u Požegi, Mirjana Madunić rekla je kako se iz izjave može zaključiti da Mara Tomašević ne želi kazneni progon supruga, ali je naglasila da to ne utječe na kazneni postupak jer se radi o kaznenim djelima koja se progone po službenoj dužnosti.

Po Zakonu o kaznenom postupku, Optužno vijeće nakon što zaprimi njegov odgovor mora odlučiti hoće li optužnicu potvrditi, odbaciti ili vratiti na dopunu ili ispravak.

Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu, a o obiteljskom nasilju u obitelji Tomašić njegova supruga Mara progovorila je u javnosti prije nekoliko mjeseci.

Možda vas zanima i ovo:
Message